Sähkölasku voi kasvaa satoja prosentteja – T&T: Pelkona kesämökin omistajien reaktiot

Jari Pietiläinen

Kesämökinomistajia voi pian uhata jopa satoja prosentteja korkeammat sähkölaskut, jos sähköyhtiöiden suunnitelmat menevät sellaisenaan läpi. Hankkeesta kertoo Tekniikka & Talous -lehti

Sähkön siirtoyhtiöt haluavat muuttaa kuluttajan siirtolaskutusta tehoperusteiseksi, mutta ne pelkäävät kuluttajien reaktioita.

Työ- ja elinkeinoministeriössä arvioidaan, että yritykset voisivat siirtyä vaikka heti tehopohjaiseen laskutukseen jos haluaisivat. Yhtiöiden pelkona ovat kuitenkin asiakkaiden reaktiot.

Tehomaksu on viime heinäkuusta lähtien ollut käytössä muun muassa Helenillä.

Aiemmin Helenin laskutus on perustunut sähköenergian tuntitason mittaamiseen erillisillä päivä- ja yöenergian siirtohinnoilla. Uuden tehomaksun käyttöönoton myötä Helen laskuttaa myös asiakkaan kuluttaman sähkötehon perusteella.

Asiakkaan kulutustottumuksilla on vaikutusta tehomaksun suuruuteen. Mitä tasaisempaa asiakkaan sähkönkulutus on, sitä pienempi on kuukausittain maksettava tehomaksu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.