Pian yhä useampi firma jakaa postia – Kirjepostin kilpailutus alkaa

Posti avaa Suomessa ensi kertaa kilpailun yleispalvelukirjeiden viisipäiväisen jakelun hankkimiseksi alueilla, joilla ei ole sanomalehtien varhaisjakelua. Yleispalvelukirjeet tarkoittavat kirjeitä ja kortteja, jotka on varustettu postimerkillä.

Kilpailutukseen osallistumisesta kiinnostuneet yritykset voivat ilmoittautua mukaan tarjouskilpailuun 22. tammikuuta 2018 alkaen.

Menettelyn avulla on tarkoitus luoda uutta jakelutoimintaa haja-asutusalueille. Posti pitää erittäin hyvänä, että haja-asutusalueiden jakelussa eri toimijoiden yhteistyötä lisätään.

– Tämä on nyt ensimmäinen kerta, kun postilain mukainen yleispalvelukirjeiden jakelun kilpailutus järjestetään. Hankintamenettely on annettu Postin järjestettäväksi, ja Posti haluaa toteuttaa tämän tehtävän läpinäkyvästi ja puolueettomasti. Prosessia tullaan jatkossa kehittämään saatujen oppien ja kokemusten perusteella, korostaa kilpailutuksesta vastaava johtaja Kaj Kulp Postista.

Kilpailutuksella ei ole vaikutusta haja-asutusalueilla perusjakelussa tapahtuvaan sanomalehtien jakeluun, joka jatkuu normaalisti sopimusten mukaisesti.

Jo nykyisin Posti työllistää postinjakelussa ja kuljetuspalveluissa yli 600 alihankkijaa, joista suurin osa on pieniä yrityksiä. Posti ostaa yrittäjiltä ja yrityksiltä alihankintapalveluita vuosittain noin 200 miljoonalla eurolla.

– Posti haluaa osaltaan olla tukemassa yrittäjyyttä haja-asutusalueilla. Alihankinnan osuus jakelussamme kasvoi 44 prosenttia viime vuonna, ja määrä on kasvussa ilman tätä tarjouskilpailuakin. Alihankinnalla ja kuljetusten yhdistämisellä tavoittelemme myös jakelukustannuksien keventämistä, sanoo Kulp.

TARKENNUS 15.1. kello 15.00: Muutettu jutun otsikkoa – Postilla ei ole enää monopoliasemaa kirjepostin jakelun suhteen.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut