Metrokiukku laajenee yhä Espoossa – "Kaikki junat kulkemaan Matinkylään ja suoria bussiyhteyksiä heti takaisin"

Länsimetron pääteasema Espoon Matinkylässä ruuhkautui pahasti tiistaina ja maanantaina. Arkistokuva. Lukijan kuva

Seppo Korkman

Vaatimukset metron liityntäliikenteessä ja liian harvoissa vuoroväleissä ilmenneiden ongelmien ratkaisemiseksi lisääntyvät nopeasti Espoossa.

Eilen tiistaina konsernijaostoa johtava kansanedustaja Maria Guzenina (sd.) vaati HSL:ää palauttamaan osan suorista bussilinjoista Espoosta Helsingin Kamppiin välittömästi. Myös kaupunginvaltuuston kolmas varapuheenjohtaja jademarien valtuustoryhmää johtava Markku Sistonen on samalla kannalla.

–Tiistain asetinlaiteviasta johtunut kaaos metroasemilla osoitti, että Etelä-Espoon joukkoliikenne halvaantuu täysin kun metroliikenteessä ilmenee laitevikoja. Näin ei voi jatkua, Sistonen jyrähtää.

Hän aikookin jättää seuraavassa valtuuston kokouksessa aloitteen, jossa vaaditaan neuvottelujen käynnistämistä välittömästi, jotta osa suorista bussiyhteyksistä Helsinkiin palautettaisiin.

–On olemassa hyvin suuri vaara, että ajatus ihmisten siirtymisestä joukkoliikenteen käyttäjiksi nykyisten ongelmien takia romuttuu täysin.

Sistonen pelkää, että yhä useampi espoolainen siirtyy käyttämään omaa autoa ja täyttämään ennestään ruuhkaista Länsiväylää.

Jo maanantaina paljastui, että metron pääteasemalta Matinkylästä lähtevät junat ruuhkautuvat etenkin aamuisin. Pahimpaan ruuhka-aikaan junaa odottaneet matkustajat eivät kaikki mahtuneet vaunuihin, vaan joutuivat odottamaan seuraavaa junaa.

Keskiviikkona metro- ja liityntäliikenteen ongelmista ärähtivät myös Espoon vihreät.

Kannanotossaan puolue kritisoi HSL:ää, joka ei sen mielestä ole riittävästi varautunut poikkeusliikenteen järjestämiseen metron vikaantuessa.

Vihreät vaativat ongelmiin puuttumista viipymättä.

–Kaikki metrot on syytä ohjata ruuhka-aikaan Matinkylään heti kun riittävä kalusto saadaan hankittua ja kuljettajamäärä koulutettua. Tällä hetkellä ruuhkassa kapasiteetti on tiukalla Matinkylä-Tapiola välillä. Kokonaismatka-ajatkin lyhenevät, jos Matinkylän linjan liikennöintitiheys kaksinkertaistuu ja terminaalin ruuhkautuminen helpottuu, painottaa kaupunginhallituksen konsernijaoston jäsen ja valtuutettu Tiina Pursula

Vihreiden valtuustoryhmää johtava Inka Hopsu huomauttaa, että on selvää, että suoria linjoja ruuhka-aikana Kamppiin tarvitaan välittömänä korjausliikkeenä siirtymäajalle.

–Näin voitaisiin kohtuullistaa matka-aikoja erityisesti Espoonlahden ja Finnoontien suunnista (entisten linjojen 143-165 alueilta) sekä keventää Matinkylän terminaalin kuormaa, Hopsu lisää.

Espoon konsernijaosto kokoontuu seuraavan kerran 22. tammikuuta.

–Silloin on ehdottomasti tehtävä päätöksiä ongelmien nopeaksi ratkaisemiseksi, Pursula vaatii.

Julkilausumassaan vihreät vaativat, että HSL reagoi nopeasti heille toimitettuun listaan ongelmakohdista.

– Ongelmallisia ovat muun muassa. Meilahteen heikentyneet yhteydet, Latokasken ja Olarin välisen yhteyden katkeaminen sekä Iivisniemen heikentyneet yhteydet Espoonlahden ja Espoon keskuksen suuntiin linjan 46 lakkautuksen myötä, vihreät luettelevat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kahdessa espoolaisessa päiväkodissa korona-altistus – "Ei vaikuta olevan yhteyttä Tapiolan kahluualtaaseen"
 2. Espoolaisen Mika Koivusalon Linnanmäki-innostus jatkuu – nyt syntyi lyhytelokuva 70-vuotiaasta huvipuistosta
 3. Raidejokerin työt seisovat helsinkiläismetsässä Espoon rajan tuntumassa – "Ellei lupaa tule ely-keskukselta loppukesästä, se alkaa jo vaikuttaa kokonaisaikatauluun"
 4. Koronatilanne rauhallinen Espoossa – kuusi uutta tartuntaa
 5. Asunnon osto etänä yleistynyt – korona kiihdytti asuntojen verkko-ostamista pääkaupunkiseudulla
 6. Torstaina Leppävaarassa vesitöpinää ja vesipelastuksen harjoittelua
 7. EU-yhteistyö poisti markkinoilta viime vuonna yli 2 200 vaarallista tuotetta – Kaikki vaaralliseksi todetut tuotteet haettavissa päivittyvästä verkkopalvelusta
 8. Tarvaspään pihapiirissä pääsee maalaamaan ulkosalla
 9. Heinäkuussa ollut jo yli 7 000 matkustajan päiviä – Normaalina lomakautena Helsinki–Vantaan läpi kulkee 70 000 matkustajaa päivässä
 10. Kesä on erinomaista aikaa hakea töitä – Näillä 10 alalla on nyt eniten paikkoja auki
 11. Finnwatch: SUP-lautojen vastuullisuus ei vakuuta – Kolme brändiä erottui selvityksessä edukseen
 12. Muurahaismyrkky tappaa myös mehiläiset, varoittaa Tukes – Ulkokäyttöön tarkoitettuja myrkkyjä ei parin vuoden päästä enää myydä kuluttajille
 13. Suomalaistutkimus: Sairaalahoitoa vaativa koronavirustauti vie tehohoitoon useammin kuin influenssa
 14. Ruokavirasto varoittaa terveysvaarasta: Suomessa on myyty nigerialaisia papuja, vaikka tuonti on kielletty myrkyllisen kasvinsuojeluaineen takia
 15. USU-gallup:Lähes puolet suomalaisista verottaisi auton ostoa vähemmän kuin sen käyttöä

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Raidejokerin työt seisovat helsinkiläismetsässä Espoon rajan tuntumassa – "Ellei lupaa tule ely-keskukselta loppukesästä, se alkaa jo vaikuttaa kokonaisaikatauluun"
 2. Kahdessa espoolaisessa päiväkodissa korona-altistus – "Ei vaikuta olevan yhteyttä Tapiolan kahluualtaaseen"
 3. Ruokavirasto varoittaa terveysvaarasta: Suomessa on myyty nigerialaisia papuja, vaikka tuonti on kielletty myrkyllisen kasvinsuojeluaineen takia
 4. Koronatilanne rauhallinen Espoossa – kuusi uutta tartuntaa
 5. Muurahaismyrkky tappaa myös mehiläiset, varoittaa Tukes – Ulkokäyttöön tarkoitettuja myrkkyjä ei parin vuoden päästä enää myydä kuluttajille
 6. Olitko Tallinnan-laivalla? Risteilylaivoilla on ollut useita koronan kantajia, varoittaa THL
 7. Luontoretki tutustuttaa Leppävaaran luontoon ja Hanikan luontopolkuun – ilmoittauduttava yhä ennakkoon
 8. Espoolaisen Mika Koivusalon Linnanmäki-innostus jatkuu – nyt syntyi lyhytelokuva 70-vuotiaasta huvipuistosta
 9. Bussikuski raivosi ja heitti matkustajia väkivalloin ulos bussista Helsingissä – Vaati isoja korvauksia työsuhteen purusta, mutta joutui itse maksamaan
 10. Suomalaistutkimus: Sairaalahoitoa vaativa koronavirustauti vie tehohoitoon useammin kuin influenssa
 11. Älä päästä koiraa sinileväiseen veteen – Näin tunnistat hengenvaarallisen myrkytyksen
 12. Kesä on erinomaista aikaa hakea töitä – Näillä 10 alalla on nyt eniten paikkoja auki
 13. Hammashoidon arkipäivystys muuttaa Espoon sairaalaan
 14. Heinäkuussa ollut jo yli 7 000 matkustajan päiviä – Normaalina lomakautena Helsinki–Vantaan läpi kulkee 70 000 matkustajaa päivässä
 15. Tarvaspään pihapiirissä pääsee maalaamaan ulkosalla

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.