Nyt yksi ongelmista poistui – Matinkylän liukuportaiden kulkusuunta vaihdettiin

LÄNSIMETRO Matinkylän metroasema on alkuviikosta ruuhkautunut metron teknisten vikojen sekä liukuportaiden epäkäytännöllisen kulkusuunnan vuoksi.

Matinkylän metroaseman ruuhkien toivotaan osaltaan vähenevän rullaportaiden kulkusuuntien muuttamisen jälkeen. Klaus Nurmi

Sanna Jompero

Matinkylän metroaseman liukuportaiden kulkusuunta vaihdettiin tiistaina. Muutoksen jälkeen saapuvien ja lähtevien matkustajien kulku ei laituritasolla risteä, kuten tähän asti.

HKL kertoi tiistaina asiasta nettisivuillaan.

HKL:n infra- ja kalustojohtaja Artturi Lähdetiekertoi maanantaina, että mahdolliset ongelmat liukuportaiden kulkusuuntien vuoksi havaittiin jo aikaisemmin, mutta ruuhkia syntyi käytännössä vasta, kun matkustajamäärät lisääntyivät.

Matinkylän metroaseman matkustajamäärät ovat osoittautuneet suuriksi liityntäliikenteen alkamisen jälkeen. Matkustajat ovat joutuneet jonottamaan liukuportaisiin alkuviikosta sekä aamu- että iltaruuhkan aikoihin. Matkustajat ovat antaneet kitkerää palautetta käytännön järjestelyistä ja muun muassa sosiaalinen media täyttyi alkuviikosta raivokkaista kommenteista.

Jatkossa liukuportaat kulkevat Matinkylässä nyt päinvastaisesti kuin asemilla yleensä eli niin sanotusti vasemman puoleista liikennesuuntaa noudattaen. Liukuportaista vasemmanpuoleinen vie alas laituritasolle ja kaksi oikeanpuoleista laiturilta ylös lippuhallitasolle.

Tulevina vuosina tilanne Matinkylässä rullaportaiden osalta tulee helpottamaan, kun länsimetron jatke Kivenlahteen valmistuu. Osittaista parannusta on luvassa jo sitä aiemmin kun Matinkylän metroaseman toisen pään sisäänkäynti saadaan ympäristön rakennustöiden valmistuttua käyttöön.

Matinkylän metroasemalla on ollut tällä viikolla ongelmia tuon tuostakin.

Asetinlaitevika pysäytti metroliikenteen koko metrolinjalla maanantain tapaan jälleen tiistaiaamuna hieman ennen kello kuutta. Liikenne saatiin käyntiin välillä Ruoholahti-Mellunmäki ja Ruoholahti-Vuosaari kello 6.20. Vika saatiin korjattua hiukan kello seitsemän jälkeen, jolloin liikenne käynnistyi koko metrolinjalla. HSL korvasi osan aamun metroliikenteestä busseilla. Vika heijastuu metroliikenteeseen vielä aamupäivän ajan.

Vastaavanlaisia ongelmia asemalla oli myös manantaina aamulla ja illalla työmatkaliikenteen ollessa vilkkaimmillaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Korona rajoittaa yhä hammashoidon toimintaa Espoossa – "Kaikkia toimenpiteitä ei ole tällä hetkellä mahdollista tehdä"
 2. Uuden apteekin avautuminen Isoon Omenaan nytkähti eteenpäin – oikeus hylkäsi espoolaisen apteekkarin valituksen
 3. Suurpellon ammuskelun uhri kuoli vammoihinsa – poliisi epäilee kahta miestä murhasta
 4. Helsinki ei enää rajoita väkimäärää maauimaloissa – Espoo pohtii vielä Leppävaaran uimalan sekä uimahallien rajoitusten purkua
 5. Suurpellon ampumisen uhri sairaalaan - Silminnäkijä IS:lle: "Näin miehen, joka ensin seisoi mutta lyyhistyi sitten maahan"
 6. Metallia etsineet kokivat yllätyksen Porkkalassa – kiven alta paljastui rahakätkö
 7. "Ajatellaan, että tehdään vain nopeasti joku pieni asia" – Joka vuosi tuhannet työntekijät loukkaantuvat pahasti pudottuaan työtehtävissä, ja siksi työsuojeluviranomainen herättelee alaa valvontahankkeella
 8. Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä HU:ssa: "Hallituksen sote-malli on kestämätön – iskee erityisesti sivistystoimeen"
 9. Oletko nähnyt helsinkiläistä Jeremiasta? Katosi Myllypurosta jo kesäkuussa
 10. Älä tilaa siemeniä sokkona netistä – Eksoottinen siemen voi tulla yllättävän kalliksi eikä välttämättä koskaan edes päädy multaan asti
 11. Hänninen 8.7.
 12. Ammattihuijarit iskivät taas Postin nimissä ja kymmenet ihmiset luulivat viestiä aidoksi – Rikoshyöty yli 200 000 euroa
 13. Pääkirjoitus: Virtuaalista viihdettä
 14. Kysely: Yli puolet suomalaisista uskoo tieteen ja asiantuntijuuden merkityksen kasvavan koronakriisin jälkeen
 15. Touhulan Espoossa lopettaville päiväkodeille löytyi jatkaja - paikkaa haettava uudestaan

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Suurpellon ammuskelun uhri kuoli vammoihinsa – poliisi epäilee kahta miestä murhasta
 2. Suurpellon ampumisen uhri sairaalaan - Silminnäkijä IS:lle: "Näin miehen, joka ensin seisoi mutta lyyhistyi sitten maahan"
 3. Metallia etsineet kokivat yllätyksen Porkkalassa – kiven alta paljastui rahakätkö
 4. Oletko nähnyt helsinkiläistä Jeremiasta? Katosi Myllypurosta jo kesäkuussa
 5. Raidejokerin työt seisovat helsinkiläismetsässä Espoon rajan tuntumassa – "Ellei lupaa tule ely-keskukselta loppukesästä, se alkaa jo vaikuttaa kokonaisaikatauluun"
 6. Espoon kaupungintalon purkaminen voi alkaa jo loppukesästä, jos valituskierre päättyy
 7. Ammattihuijarit iskivät taas Postin nimissä ja kymmenet ihmiset luulivat viestiä aidoksi – Rikoshyöty yli 200 000 euroa
 8. Kahdessa espoolaisessa päiväkodissa korona-altistus – "Ei vaikuta olevan yhteyttä Tapiolan kahluualtaaseen"
 9. Touhulan Espoossa lopettaville päiväkodeille löytyi jatkaja - paikkaa haettava uudestaan
 10. Ruokavirasto varoittaa terveysvaarasta: Suomessa on myyty nigerialaisia papuja, vaikka tuonti on kielletty myrkyllisen kasvinsuojeluaineen takia
 11. Uuden apteekin avautuminen Isoon Omenaan nytkähti eteenpäin – oikeus hylkäsi espoolaisen apteekkarin valituksen
 12. Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä HU:ssa: "Hallituksen sote-malli on kestämätön – iskee erityisesti sivistystoimeen"
 13. Helsinki ei enää rajoita väkimäärää maauimaloissa – Espoo pohtii vielä Leppävaaran uimalan sekä uimahallien rajoitusten purkua
 14. Hänninen 8.7.
 15. Olitko Tallinnan-laivalla? Risteilylaivoilla on ollut useita koronan kantajia, varoittaa THL

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.