Matinkylän metroaseman rullaportaat ruuhkautuivat jälleen – Nyt löytyi uusi syy: Väärinpäin kulkevat liukuportaat

METROLIIKENNE Matinkyän metroasema ruuhkautui jälleen maanantaina iltapäivällä. Ihmiset jonottivat rullaportaisiin useita minuuttia.

Matinkylän metroaseman rullaportaat ruuhkautuivat myös iltapäivästä. Aamulla asemalla oli niin ikään valtavat jonot. Lukijan kuva

Sanna Jompero

Matinkylän metroasema ruuhkautui matkustajista jälleen maanantaina iltapäivällä. Ihmiset jonottivat metroaseman rullaportaisiin maanantaina työmatkaliikenteen ollessa vilkkaimmillaan kello neljän jälkeen.

–Jonot liukuportaisiin ovat useamman minuutin mittaisia. Ruuhkaa on yhä, kommentoi Helsingistä Kirkkonummelle matkaavaa työmatkalainen.

HKL:n infra- ja kalustoyksikön johtaja Artturi Lähdetie kertoo, että teknisten ongelmien lisäksi yksi syy Matinkylän metroaseman ruuhkautumiseen on väärinpäin kulkevat liukuportaat. – Ongelma on ollut, että bussiterminaalin kautta tulee paljon matkustajia ja alas liikkuvatliukuportaat ovat saapuvien näkökulmasta nyt väärään suuntaan. Junat lähtevät ylhäältä tullessa vasemman käden puolelta ja tästä syystä asemalle aiheutuu ruuhkaa.

Metroasemien rullaportaissa on tavallisesti käytössä "vasemman puoleinen liikenne", ja tämä ei nyt Matinkylässä toimi.Rullaportaiden suunnat pyritään Lähdetien mukaan vaihtamaan tämänviikon aikana. – Muutos tehdään joku yö. Liukuportaissa olevia keskitolppia täytyysiirtää.

– Tämän olisi voinut aikaisemminkin havaita, mutta ongelma tuli esiin, kun asemalle tuli enemmän matkustajia, Lähdetie jatkaa.

Aiemmin maanantaiaamuna Länsimetron liikennöinti ruuhkautui pahasti turvalaitehäiriön vuoksi. Häiriö vaikutti metrovuoroihin erityisesti Espoon alueella.

Liikenne ruuhkautui pahoin jo aamukahdeksan aikoihin. Ihmiset pakkautuivat metroon ja moni sai seisomapaikalle heti lähtöasemalta.

HKL:n vastaavan liikenneohjaaja Markku Karin mukaan turvalaitehäiriöt ovat melko yleisiä. Laitteet on viritetty hyvin herkiksi, kommentoi Kari aikaisemmin maanantaina.

Jonot saivat matkustajat tuskastumaan ja muun muassa sosiaalinen media keräsi paljon matkustajien närkästyneitä kommentteja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Suurpellon ampumisen uhri sairaalaan - Silminnäkijä IS:lle: "Näin miehen, joka ensin seisoi mutta lyyhistyi sitten maahan"
 2. Espoon kaupungintalon purkaminen voi alkaa jo loppukesästä, jos valituskierre päättyy
 3. Kahdessa espoolaisessa päiväkodissa korona-altistus – "Ei vaikuta olevan yhteyttä Tapiolan kahluualtaaseen"
 4. Espoolaisen Mika Koivusalon Linnanmäki-innostus jatkuu – nyt syntyi lyhytelokuva 70-vuotiaasta huvipuistosta
 5. Raidejokerin työt seisovat helsinkiläismetsässä Espoon rajan tuntumassa – "Ellei lupaa tule ely-keskukselta loppukesästä, se alkaa jo vaikuttaa kokonaisaikatauluun"
 6. Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä HU:ssa: "Hallituksen sote-malli on kestämätön – iskee erityisesti sivistystoimeen"
 7. Oletko nähnyt helsinkiläistä Jeremiasta? Katosi Myllypurosta jo kesäkuussa
 8. Älä tilaa siemeniä sokkona netistä – Eksoottinen siemen voi tulla yllättävän kalliksi eikä välttämättä koskaan edes päädy multaan asti
 9. Hänninen 8.7.
 10. Ammattihuijarit iskivät taas Postin nimissä ja kymmenet ihmiset luulivat viestiä aidoksi – Rikoshyöty yli 200 000 euroa
 11. Pääkirjoitus: Virtuaalista viihdettä
 12. Kysely: Yli puolet suomalaisista uskoo tieteen ja asiantuntijuuden merkityksen kasvavan koronakriisin jälkeen
 13. Touhulan Espoossa lopettaville päiväkodeille löytyi jatkaja - paikkaa haettava uudestaan
 14. USU: Nuorisotyöttömyys on kaksinkertaistunut korona-aikana – "Luvut ovat olleet todella hälyttäviä"
 15. Ruoka: Syötkö täytekakkua hopea- vai muovilusikalla? "Ruokailunautintoon vaikuttaa moni muukin asia kuin tekninen osaaminen", sanoo molekyyligastronomiaan perehtynyt professori Anu Hopia

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Raidejokerin työt seisovat helsinkiläismetsässä Espoon rajan tuntumassa – "Ellei lupaa tule ely-keskukselta loppukesästä, se alkaa jo vaikuttaa kokonaisaikatauluun"
 2. Kahdessa espoolaisessa päiväkodissa korona-altistus – "Ei vaikuta olevan yhteyttä Tapiolan kahluualtaaseen"
 3. Suurpellon ampumisen uhri sairaalaan - Silminnäkijä IS:lle: "Näin miehen, joka ensin seisoi mutta lyyhistyi sitten maahan"
 4. Espoon kaupungintalon purkaminen voi alkaa jo loppukesästä, jos valituskierre päättyy
 5. Ammattihuijarit iskivät taas Postin nimissä ja kymmenet ihmiset luulivat viestiä aidoksi – Rikoshyöty yli 200 000 euroa
 6. Oletko nähnyt helsinkiläistä Jeremiasta? Katosi Myllypurosta jo kesäkuussa
 7. Koronatilanne rauhallinen Espoossa – kuusi uutta tartuntaa
 8. Touhulan Espoossa lopettaville päiväkodeille löytyi jatkaja - paikkaa haettava uudestaan
 9. Ruokavirasto varoittaa terveysvaarasta: Suomessa on myyty nigerialaisia papuja, vaikka tuonti on kielletty myrkyllisen kasvinsuojeluaineen takia
 10. Suomalaistutkimus: Sairaalahoitoa vaativa koronavirustauti vie tehohoitoon useammin kuin influenssa
 11. Espoolaisen Mika Koivusalon Linnanmäki-innostus jatkuu – nyt syntyi lyhytelokuva 70-vuotiaasta huvipuistosta
 12. Kesä on erinomaista aikaa hakea töitä – Näillä 10 alalla on nyt eniten paikkoja auki
 13. Olitko Tallinnan-laivalla? Risteilylaivoilla on ollut useita koronan kantajia, varoittaa THL
 14. Luontoretki tutustuttaa Leppävaaran luontoon ja Hanikan luontopolkuun – ilmoittauduttava yhä ennakkoon
 15. Bussikuski raivosi ja heitti matkustajia väkivalloin ulos bussista Helsingissä – Vaati isoja korvauksia työsuhteen purusta, mutta joutui itse maksamaan

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.