Tässä syy länsimetron aamukaaokseen – Matkustajat hermostuivat kunnolla

Jari Pietiläinen

Länsimetron liikennöintiä tänä aamuna pahasti haitannut ongelma on paikallistettu turvalaitehäiriöksi. Häiriö vaikutti laajasti metrovuoroihin etenkin Espoon alueella.

– Itse asiassa vikoja oli samaan aikaan kaksikin: sekä laitevika että turvalaitehäiriö. Näistä vakavampi oli tuo turvalaitehäiriö, kertoo HKL:n vastaava liikenneohjaaja Markku Kari

Karin mukaan häiriö sattui Kalasataman metroaseman itäpuolella, mutta sillä oli eniten vaikutusta länteen menevien metrojunien kulkuun. Jokainen metrojuna myöhästyi kello 7.17 alkaen muutaman minuutin ja ruuhka eskaloitui vähitellen mittavaksi.

– Turvalaitehäiriöt ovat melko yleisiä, sillä laitteet on viritetty hyvin herkiksi, Kari mainitsee.

Espoon puolella matkustajat joutuivat aamuruuhkan lisäksi seisomaan useammissa metrojunissa. Periaatteessa yhteen metrojunaan mahtuu jopa 800 matkustajaa, mutta käytännössä kyytiin mahtuu 600-700 henkeä kerralla.

Matinkylästä noin kello 8.20 tulleessa metrossa väki seisoi jo Niittykummun kohdalla ja juna oli tupaten täynnä.

Niittykummun asemalla muistutettiin kuulutuksilla myös ihmisiä siitä, ettei metron sulkeutuvien ovien väliin saa juosta, sillä se hidastaa liikennettä.

Matinkylässä matkustajat joutuivat jonottamaan jo metroaseman liukuportaisiin noin kello 7.30 aikaan. Helsinkiin päin kulkeneisiin metrojuniin oli niin paljon kyytiin tulijoita, että kaikki halukkaat eivät mahtuneet mukaan.

Liikenneongelmat ovat aamun mittaan tuottaneet sosiaalisessa mediassa lukuisia hermostuneita kommentteja metroliikenteen kehnoudesta.

Liityntäliikenteen aikataulut menivät 3. tammikuuta uusiksi, mutta se ei tuottanut samanlaistia ongelmia kuin tänään sattunut turvalaitehäiriö.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.