Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

10 vuotta tyhjillään seisoneen Espoon kaupungintalon kohtalonhetket käsillä

Reilun vuosikymmenen jatkunut jahkailu Espoon tyhjillään vuodesta 2008 seisoneen kaupungintalon kohtalosta ratkeaa maanantain kaupunginhallituksessa.

Teknisen toimen johtajan Olli Isotalon päätösesityksen mukaan nykyisen virastotalo 2:n paikalle rakennettaisiin noin 45 miljoonaa euroa maksava Espoo-talo. Jos hallitus osaltaan päätyy tähän ratkaisuun, merkitsisi se myös nykyisen kaupungintalon purkamista. Sen paikalle nousisi asuntoja.

Espoo-talosta on suunniteltu hybriditaloa, jossa kaupungin virkamiesarmeijan lisäksi rakennukseen tulisi kulttuuri- ja liiketiloja, monikäyttöinen valtuustosali sekä monipuolisia asukkaiden palveluita.

Ilman äänestystä kaupunginhallitus ei omaa linjaustaan tule tekemään, sillä osa poliitikoista kannattaa kaupungintalon säilyttämistä ja peruskorjaamista.

Länsiväylän tietojen mukaan ainakin Espoon suurin puolue kokoomus kannattaa yksituumaisesti kaupungintalon purkamista. Muista puolueista löytyy sekä purkamisen kannattajia, että puskutraktoreiden tuomista rakennuksen nurkalle vastustavia.

Lopullisen päätöksen Espoo-talon rakentamisesta ja kaupungintalon purkamisesta tekee kaupunginvaltuusto todennäköisesti seuraavassa kokouksessaan 22. tammikuuta.