Vuodenvaihteessa erosi Viitasaaren verran väkeä kirkosta – Vauhdissa taas mattimyöhäiset

Kirkolliskokouksessa käsitellään aloitetta, jossa toivotaan, että kastettavalla lapsella voisi jatkossa olla vain yksi kummi.  Jussi Vehkasalo / Arkisto

Jari Pietiläinen

Vuodenvaihteessa luterilaisesta kirkosta erosi Suomessa jälleen tavallista arkiviikkoa enemmän väkeä. Ajalla 27. joulukuuta–1. tammikuuta pelkästään eroakirkosta.fi-sivuston kautta kirkon jäsenyyden jätti taakseen hieman yli 6 300 henkeä.

Määrä vastaa kutakuinkin Juvan, Kittilän tai Viitasaaren koko asukaslukua.

Vilkkaimmin kirkosta lähti jäseniä vuoden viimeisenä päivänä, jolloin noin 2 060 jäsentä sai syystä tai toisesta tarpeekseen.

Vuodenvaihteen 2017–2018 eroamismäärä oli pienempi kuin aikaisempina vuosina. Lähiaikojen huippuvuodenvaihde oli 2014–2015. Tuolloin kirkon ovet sulki peräti reilut 9 100 henkeä. Sen sijaan esimerkiksi 2015–2016 taitteessa oli lähtijöitä kuuden päivän kuluessa 6 400 henkeä.

Luvut eivät ole lopullisia, sillä määrää muuttaa vielä henkilökohtaisesti esimerkiksi kirkkoherranvirastoissa eronneiden luvut, kun nämä selviävät myöhemmin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.