Espoonjoen tulva on kestänyt poikkeuksellisen pitkään – "Voivat tulevaisuudessa nousta entisestään"

SATEET Kaupunki suunnittelee veden vallassa oleva ulkoilureitin korottamista.

Tulvavesi peittää edelleen joen vartta kulkevaa kevyen liikenteen väylää Kirkkojärvellä. Kaupunki suunnittelee väylän korottamista lähivuosina. Minna Airamaa

Minna Airamaa

Espoonjoen tulva Kirkkojärvellä on kestänyt tänä syksynä poikkeuksellisen pitkään. Jokea myötäilevä kevyen liikenteen väylä on edelleen veden vallassa. Kuninkaantien lukion urheilukenttä lainehtii ja tulvavesi yltää myös kauempana olevan Kirkkojärven koulun tuntumaan.

–Veden korkeus Espoonjoessa ei ole erityisen poikkeuksellinen. Tulvien pitkä kesto sen sijaan on, arvioi Uudenmaan ely-keskuksen johtava vesitalousasiantuntija Kari Rantakokko

Tulvan syy ovat pitkään jatkuneet sateet, jotka ovat nostaneet järvien pintoja. Espoonjoen valuma-alueen järvistä Bodominjärven ja varsinkin Pitkäjärven vedet ovat poikkeuksellisen korkealla.

–Pitkäjärven veden korkeus on nyt 20,1 metriä, mikä on noin 80–90 senttimetriä normaalia korkeammalla. Järven valuma-alue pysty enää pidättämään yhtään vettä, Rantakokko sanoo.

Pientä helpotusta tulviin voi lähivuosina tuoda Espoonjoen kunnostus Turunväylän ja Kauklahden välillä. Ely-keskus ja Espoon kaupunki suunnittelevat kunnostusta yhteistyönä ja hankkeelle on tänä syksynä haettu vesilupaa aluehallintovirastosta.

–Myös virkistyskäytön huomioiva kunnostus pitäisi sisällään muun muassa kasvillisuuden poistoa, soraikkoja kaloille, tulppakohtien raivausta ja joen pohjalle kertyneen kiintoaineksen poistoa, selvittää Espoon kaupunkitekniikan johtaja Harri Tanska

Lisäksi joen rannoille rakennetaan tulvatasanteita, joille vesi pääsisi nousemaan.

Lokakuun tulvahuipun aikaan vesi nousi kiinni Kuninkaantien lukion ja uimahallin rakennukseen ja Kirkkokadun toisella puolella sijaitsevaan seurakuntien virastotaloon. Rantakokon mukaan näiden rakennusten yhteyteen tulisi rakentaa omat tulvavallit, vaikka joki kunnostettaisiinkin.

–Tulevaisuudessa riskinä on tulvien nouseminen entisestään, jos syys- ja talvisateet lisääntyvät ilmastomuutoksen myötä, Rantakokko arvioi.

Espoo suunnittelee myös joen rantaa kulkevan kevyen liikenteen väylän korottamista.

–Raittia on tarkoitus korottaa noin puoli metriä, paikoin metrikin ja usean sadan metrin matkalta seurakuntien virastotalolta kohti Turunväylää. Työt voisivat mahdollisesti alkaa aikaisintaan 2018 loppuvuodesta, Tanska sanoo.

Aiheeseen liittyvää

  1. Turun moottoritiellä taas tulvauhka – uusi järjestely käyttöön etuajassa
    24.11.2017 10:55

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut