Kävelijät pois laduilta – Espoo rakentaa lisää ulkoilureittejä suosittuun urheilupuistoon

Leppävaaran sprinttilatu on saatu valmiiksi. Nyt suunnitellaan lisää valaistuja ulkolureittejä, joita pidettäisiin kunnossa talvellakin. Sirpa Repo

Sirpa Repo

Leppävaaran urheilupuistoon suunnitellaan lisää ulkoilureittejä. Espoon liikuntatoimen Paul Ekblad arvioi, että niitä olisi tulossa toista kilometriä.

Valaistua, 3,5 metriä levää ja kivituhkapintaista uutta ulkoilureitistöä on lähdetty suunnittelemaan, jotta kävelijöille saadaan talveksi turvallinen väylä liikkua. Kävelijät on tarkoitus saada pois hiihtoladuilta.

Reitti kulkisi Leppävaaran uimahallin nurkilta Veräjäpellonkujalta pohjoiseen Jääskeläntielle. Lisäksi mukana on tähän liittyviä yhdysreittejä.

– Tietyissä osissa uusi reitti kulkisi jo nyt käytettyjä polkulinjauksia, Nora sanoo.

Uutta latua tulisi luonnoksen mukaan noin 250 metriä. Tällä kohdalla nykyinen latupohja annettaisiin kävelijöille ja viereen tehtäisiin uusi latupohja.

– Latujen profiileja muutettaisiin ja pohjia levennettäisiin kuusimetrisiksi, mutta puita ei sen vuoksi tarvitse paljoa kaataa. Laskujen ja nousujen tulee olla riittävän vaativia, jotta niillä saa pitää kansallisia aikuisten ja nuorten kansainvälisiä kisoja, Ekblad selvittää.

Hänen mukaansa latupohjan pitäisi olla yhdeksän metriä leveä, jotta se saisi Kansainväliseltä hiihtoliitolta hyväksynnän aikuisten kansainvälisiin kisoihin.

– Emme halua tehdä näin leveää vaan mennä luonnonmukaisemmin.

Lisa Nora kaupunkitekniikan keskuksesta korostaa, että nyt ollaan vasta luonnosvaiheessa.

– Asiaa voi kommentoida 7. joulukuuta saakka ottamalla minuun yhteyttä esimerkiksi sähköpostilla. Saadun palautteen jälkeen voimme muokata suunnitelmaa, koska suunnitelma on vasta luonnosvaiheessa, Nora kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.