Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoon Westendiin ei tule tornitaloa – Kohutontin rakentamiskuviot taas uusiksi

Espoon Westendinporttiin suunniteltu 18 -kerroksinen asuinkerrostalo on typistymässä kymmenellä kerroksella.

Kaupunkisuunnittelulautakunnan käsittelyyn keskiviikkona tulevan kaavaesityksen mukaan alueelle voi rakentaa enintään 8 -kerroksisen kerrostalon. Rakennusoikeutta on 16 000 kerrosneliömetriä. Kaava mahdollistaa myös tuhannen neliön erillisen kiinteistön palvelu -ja kylpylätoiminnalle.

Matalamman rakentamisen taustalla on suunnitteluvaiheessa naapuruston kritiikki korkean tornitalon sijoittamisesta pientalovaltaisen alueen kylkeen.

Tontti sijaitsee Westendissä, Länsiväylän kupeessa. Vieressä on omakoti- ja rivitaloasutusta sekä muun muassa vastikään kunnostettu Westendin uimaranta.

Alun perin tontille suunniteltiin 18 -kerroksista Marriott -ketjun hotellia. Vuosien kaavavalitusten jälkeen aika ajoi hotellihankkeen ohi.

Kohutontin omistaa Ultivista Oy, jonka omistajiin kuuluu muun muassa ex-jääkiekkoilija Teemu Selänne.

Hotellihankkeen kiivaimpiin vastustajiin on puolestaan kuulunut egyptiläisen miljardööriliikemies Mohammed Al-Fayedin vaimo, suomalaisyntyinen Heini Wathén Hän omistaa lapsineen merenrantatalon suunnitellun hotellin lähistöllä.

Valtuusto hyväksyi hotellirakentamisen alueelle mahdollistavan asemakaavan vuonna 2011. Viimeisen niitin löi Korkein hallinto-oikeus syyskuussa 2013, kun se ei antanut valituslupaa Helsingin hallinto-oikeuden päätöksestä, jolla jätettiin käsittelemättä Westendiin suunnitellun Marriott-hotellihankkeen rakennusluvasta tehdyt valitukset.