Kiekko-Espoo tekee paluun kaukaloon EKS:n ja EPS:n junnujen edariseurana

URHEILU Kaksi espoolaista jää-urheiluseuraa aloittaa juniorien edustusjoukkueiden toiminnan perustamassaan seurassa.

Kolme espoolaisseuraa järjestää Leijona-kiekkokouluja. Niistä ne toivovat saavansa kiekkoilijoita omiin juniorijoukkueisiinsa. Sirpa Repo

Sirpa Repo

Espoon Kiekkoseura (EKS) ja Espoon Palloseuran Jääkiekko (EPS) perustivat kesällä yhdessä Kiekko-Espoo ry:n. Se oli ensimmäinen askel tiellä, jolla seurat haluavat luoda omille junioreilleen pelaajapolun ensi kaudesta lähtien.

EPS:n puheenjohtaja Ami Rubinstein korostaa, että kummatkin seurat jatkavat toimintaansa. Uusi yhteinen seura on luotu juniorien edustuskiekkoilua varten.

– Vuodesta 2013 lähtien kummallakaan seuroista ei ole ollut suoraa linkkiä edustuskiekkoon. Nyt me luomme selkeän pelaajapolun oman seuran jatkumona sekä EKS:n että EPS:n pelaajille, Rubinstein selvittää.

Edustusjoukkueet tulevat pelaamaan Kiekko-Espoon nimen alla. Joukkueita perustetaan C-ikäluokasta eli noin 15-vuotiaista alkaen A-junioreihin eli koko junioripuolen ikäluokan loppuun saakka.

Rubinsteinin mukaan edustusjoukkueiden perustamisen lisäksi seuroissa säilyy mahdollisuus harrastaa jääkiekkoa vähemmän tavoitteellisella tasolla. Hän muistuttaa, että hyvin pieni osa harrastajista etenee edustusjoukkueisiin.

– Jokaiselle löytyy pelipaikka seurayhteisön sisältä kasvattajaseuroista.

Aikuisten edarijoukkuetta ei olla perustamassa, ainakaan vielä."

Aikuisten edustusjoukkuetta ei olla perustamassa ainakaan tässä yhteistyön ensimmäisessä vaiheessa. Rubinstein tietää, että aikuisten edustuskiekkoilun pyörittäminen on Espoossa erittäin haasteellista.

– Täytyy olla erittäin vahva junioripolku, ennen kuin edes aletaan miettiä aikuisten edustusjoukkueen perustamista. Meidän tavoitteemme on tehdä yhteistyötä Espoo Unitedin kanssa, ei aloittaa mitään kilpailevaa toimintaa.

EKS:ssä on lajina myös ringette, joka jatkaa ainakin toistaiseksi EKS:n alaisuudessa.

Rubinstein uskoo, että seurojen yhteistyö tulee näkymään kummankin seuran arjessa. Uudistuksia tehdään kiekkokoulusta alkaen.

Jo tehtyjen päätösten mukaan tavoitteena on kasvattaa hyviä ihmisiä ja hyviä urheilijoita.

– Lasten ja nuorten omatoiminen liikunta on vähentynyt. Meidän tulee miettiä miten saamme kasvatettu urheilullisuutta, opettaa urheilullista elämäntapaa. Vasta kolmantena tulee se, että pyrimme tekemään hyviä jääkiekkoilijoita tai ringeten pelaajia.

Viime vuosina espoolaiset juniorikiekkoilijoiden edustusjoukkueet on koottu Blues Juniorsin alle. Nyt seuralla on seitsemän edustusjoukkuetta. A-, B- ja C-junioreissa on varsinainen edustusjoukkue ja kullekin akatemiajoukkue sekä B2-joukkue.

– Olemme edelleen sitä mieltä, että yhteistyö kaikkien espoolaisten junioriseurojen kesken junioreiden edustuskiekossa olisi toivottavaa. Viime viikolla keskustelut siitä ovat taas pyörähtäneet käyntiin, Rubinstein kertoo.

Syksyllä Blues Juniors ry (BJR), HIFK Jr Hockey ry ja Oy HIFK-Hockey Ab ilmoittivat aloittaneensa kilpakiekon A-, B- ja C-junioreiden toimintaan liittyvän yhteistyön valmistelut. Tuolloin BJR:n puheenjohtaja Jarmo Muukkonen rauhoitteli espoolaisia luvaten, ettei BJR ei ole katoamassa mihinkään.

EKS ja EPS

Yhteensä noin 1 400 urheilijaa, joista noin 300 tyttöä tai naista, joiden laji jääkiekko tai ringette.

Seurat perustivat kesällä Kiekko-Espoo ry:n, jonka alle tulee juniorien edustuskiekkoilu.

EKS ja EPS jatkavat toimintaa.

Tähän asti Blues Juniorsin alle on kerätty espoolaisista junioreista koostuvat edustusjoukkueet.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.