Rajaton laulaa joulutunnelmaa

KULTTUURI Lions Club Tapiolan perinteinen hyväntekeväisyyskonsertti tuo 20-vuotiaan Rajattoman Tapiolaan.

Rajaton keikkailee joulun alla ahkerasti tuoden joulumieltä kuulijoille. Jan Lönnberg

Anneli Tuominen-Halomo

Lauluyhtye Rajaton kiertää joulun alla niin ahkerasti Suomea, että yhtyeen jäsenten omat jouluvalmistelut jäävät aika vähiin. Rajaton haluaa levittää joulumieltä mahdollisimman laajalle kuulijakunnalle, koska nyt on menossa yhtyeen 20-vuotisjuhlavuosi.

– Onneksi muistamisia voi hankkia ja joulutervehdyksiä kirjoittaa kiertuepaikkakunnilla. Ympäri Suomea on mahtavia pienyrityksiä, joista voi tehdä löytöjä, Virpi Moskari sanoo.

Kun keikkapaikalle on matkaa alle 200 kilometriä, yhtye suuntaa bussinsa yöksi kotiin. Silloin kun pitää yöpyä hotellissa, yhtyeen jäsenet pitävät vapaa-ajalla huolta jaksamisestaan: ulkoilevat, syövät terveellisesti ja nukkuvat kunnolla.

– Motivaatio syntyy siitä, kun menemme uuden yleisön eteen ja käymme tapaamassa keikan jälkeen faneja.

Muutama viikko sitten Rajaton julkaisi uuden albumin Tuhansien laulujen maa Lainakappaleista tehty a cappella -levy oli suunnitteilla pitkään. Albumilla kuullaan uusia versioita suomalaisten rakastamista sävellyksistä ja sanoituksista. Albumi juhlistaa sekä 100-vuotiasta Suomea että 20-vuotiasta Rajatonta.

– Radio Suomi auttoi kappaleiden valinnassa. Ensin oli 100 laulun lista, joka jaettiin seitsemään kategoriaan. Kuulijat saivat äänestää niistä suosikkinsa. Ne levytettiin ja niiden lisäksi vielä muutama meidän oma suosikki, Virpi Moskari kertaa.

Moskarin mukaan oli todella kiinnostavaa pöyhiä suomalaisen viihdemusiikin historiaa ja peilata omaa suhtautumistaan kappaleisiin.

– Projektista tuli entistäkin hienompi, kun saimme vielä tietää, että on olemassa lauluraitoja, joita voisi yhdistää meidän esitykseemme. Oma suosikkini levyllä on Myrskyn jälkeen Se oli liikuttava hetki, kun olimme studiossa ja kuulokkeista kuului Kari Tapion ääni.

Toiseksi suosikikseen Virpi Moskari mainitsee Stormskärs Majan (Myrskyluodon Maija), jonka Rajaton esittää yhdessä ruotsalaisen kollegansa The Real Groupin kanssa.

Virpi Moskari on Rajattoman perustajajäsen, ja tämän vuoden jälkeen hän aikoo lähteä uusille urille. Uudeksi laulajaksi Rajattomaan on valittu Aili Ikonen

– Minua kiinnostaa työ lasten ja nuorten kanssa, mutta ihan tarkkoja suunnitelmia ei vielä ole, Moskari kertoo.

– Reissaaminen ei aina ole ollut helppoa, mutta yhteiset näkemykset ja tavoitteet, mitä me haluamme ihmisille välittää, on vienyt meitä eteenpäin.

Rajattoman joulukonsertissa Tapiolassa kuullaan yhtyeen tutuksi tekemiä ja muita joululauluja, muun muassa Lapin joulu, Jouluyön rauha, Kirje joulupukille ja Walking In The Air

Joulumieltä konsertista

Rajaton Joulu 2017 on Lions Club Tapiolan hyväntekeväisyyskonsertti torstaina 30. marraskuuta kello 19 Espoon kulttuurikeskuksessa. Liput Tiketistä.

Tuki menee Aseman lapsille, Lions Quest opettajakoulutukseen ja nuorisovaihtoon.

20-vuotisjuhlavuottaan viettävään yhtyeeseen kuuluvat Essi Wuorela (sopraano), Virpi Moskari (sopraano), Soila Sariola (altto), Hannu Lepola (tenori), Ahti Paunu (baritoni) ja Jussi Chydenius (basso).

Rajaton joulu -konsertit myös 16 ja 17. joulukuuta Finlandia-talossa. Kiertue huipentuu Helsingissä Johanneksenkirkossa (Korkeavuorenkatu 12) 22. joulukuuta.

Helsingin konserttien liput myy Lippupalvelu.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut