Espoon mitta täyttyi koulukyytien ongelmista – kuljetusyrittäjä vaihtoon

Arkistokuva. Arkisto/ Inka Töyrylä

Klaus Nurmi

Espoon kaupunki siirtää neljän koulun piiriin kuuluvat koulukuljetukset kuljetusyritys Kajon Oy:ltä toisille yrityksille kevätlukukauden alusta alkaen.

Asiasta on sovittu yhdessä Kajonin kanssa tällä viikolla, Espoo tiedottaa.

Siirto koskee Kilonpuiston, Postipuun, Kuitinmäen ja Niittykummun kouluja ja yhteensä noin 160 lapsen kuljetuksia.

Asiasta ilmoitettiin sähköpostitse lasten huoltajille perjantaina.

Syynä siirtoon ovat viime viikolla Kajonin kuljetuksista tulleet uudet reklamaatiot, joiden mukaan yrityksellä on ollut ongelmia yhteydenpidossa kouluun ja huoltajaan esimerkiksi kuljetusten myöhästymisistä.

Lisäksi yhdessä tapauksessa kuljettaja ei ole varmistanut, keitä lapsia kyydissä on. Kajonin vastaukset reklamaatioihin eivät ole olleet riittäviä.

Länsiväylä uutisoi syyskuussa Espoon koulukuljetuksista tehdyistä rikosilmoituksista. Lintuvaarassa asuvan perheen äiti teki rikosilmoituksen Kajonia vastaan heitteillejätöstä. Kuljettaja oli jättänyt autistisen pojan yksin parkkipaikalle.

Kajon vastaa Espoon kaupungin koululaisten ja päivähoitolasten sekä vanhusten ja vammaisten ryhmäkuljetuksista Leppävaaran, Matinkylän, Olarin ja Tapiolan alueella.

Ongelmat ovat jatkuneet pitkin syksyä eikä Kajon ole saanut ratkaistua niitä Espoota tyydyttävällä tavalla.

–Olemme sopineet Kajonin kanssa, että siirrämme heiltä toisille yrityksille niiden koulujen kuljetukset, joissa on ollut eniten ongelmia, sanoo liiketoimintajohtaja Mauri Suuperko tiedotteessa.

Sopimusneuvottelut Kajonilta vapautuvien kuljetusten hoitamisesta ovat kesken eikä kaupunki kommentoi niitä vielä tarkemmin. Kun uudet yritykset ovat selvillä, niistä tiedotetaan heti.

Jatkossakin Espoo seuraa kuljetusyritysten sopimusten noudattamista. Jos yrityksellä on toistuvia ongelmia, joita se ei pysty korjaamaan, viimeinen keino on irtisanoa koko sopimus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Asunnon osto etänä yleistynyt – korona kiihdytti asuntojen verkko-ostamista pääkaupunkiseudulla
 2. Lämpö toi ryntäyksen ja roskaa – Bodominjärven murhapaikalla on telttailtu ja poltettu nuotiota, vaikka se on kielletty
 3. Polkupyörävarkauksien sesonki kuumenee – Vuorokauden saldo Länsi-Uudellamaalla 22
 4. Gräsan uurnalehdon kunnostus alkoi – muistoesineet kehotetaan hakemaan perusparannuksen ajaksi pois
 5. Tapiolan pihoilta Espoon johtajaksi – 60 vuotta täyttävä Jukka Mäkelä on varttunut yhdessä kasvavan Espoon kanssa
 6. Hyvinvointi: Vea Vainio ja Nella Kaartinen tanssivat metsässä, koska se tekee hyvää keholle ja mielelle – "Puhdistava, rauhoittava kokemus, jossa voi antautua hetkeen"
 7. Länsirannan puisto kuntoilualueineen kunnostetaan – lisää roskiksia ja penkkejä
 8. Tiede: Sotahistoriaan erikoistunut arkeologi Jan Fast, 58, yrittää antaa nimen tuntemattomille sotilaille – "Hienointa olisi ollut vaikka nimi linkkuveitsessä, mutta missään ei ollut mitään viitettä"
 9. Tiede: Tapa, jonka mukaan isä saattaa tyttärensä alttarille, voi tuntua romanttiselta, mutta alkuperäinen ajatus ei sitä ole – "Ei ole perinteitä, joita olisi pakko noudattaa"
 10. Ruoka: Martina, 35, on vieraillut jäätelöyliopistossa Bolognassa ja syönyt alligaattoria Miamissa – "Onnistunut ruokamatka alkaa jo kotoa"
 11. Raidejokerin työt aiheuttavat muutoksia kevyen liikenteen reitteihin Linnoitustiellä Leppävaarassa
 12. Hammashoidon arkipäivystys muuttaa Espoon sairaalaan
 13. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 14. Poliisi otti kiinni miehen, jota epäilee usean alaikäisen tytön seksuaalisesta ahdistelusta Kannelmäessä – Uhrit satunnaisia vastaantulijoita
 15. Poliisi pidätti Helsingin Veräjämäessä kiertäneen varkaan, joka murtautui koteihin asukkaiden ollessa kotona – Yksi asukas kaadettiin kumoon

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.