45 vuotta töitä painanut purkautuu Hesarissa: Eläkettä vain tonni – "Kiitos ja hyvästi Suomi"

Kokopäiväisesti 45 vuotta töitä painanut helsinkiläinenRainer Huttunen kritisoi suomalaista työeläkejärjestelmää Helsingin Sanomien mielipidesivulla

Huttusen mukaan hän on saamassa pitkästä työurastaan huolimatta vain noin 1000 euron työeläkkeen. Sillä ei hänen mukaansa Helsingissä elä jarahat eivät riitä esimerkiksi erikoissairaanhoitoon, joten edessä voi olla muutto halvempiin EU-maihin.

– Kiitos ja hyvästi Suomi. En pysty elämään tuolla eläkkeellä täällä Helsingissä, joten lähden 'tuhlaamaan'nuokin rahat edullisempien elinkustannusten maihin, Huttunen kirjoittaa.

Huttunen kertoo aloittaneensa työuransa17-vuotiaana, mutta eläkettä alkoi kertyä vasta 23-vuotiaasta, kuten kaikille hänen ikätovereilleen. Yirtyskummina toimivan Huttusen eläkettä pienentää se, että viimeiset 20 vuotta hän kertoo pystyneensä nostamaan vain pientä palkkaa.

– Yritykseni kuitenkin työllisti muita: alihankkijoita, tilitoimistoa ja perintätoimistoa. Yritys maksoi alvit kuukausittain, teki investointeja ja maksoi tuloksekkaista vuosista veroja ja niin edelleen, Hiltunen huomauttaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut