Citymarket-kauppias riemastui – "Tämä on koko vuoden paras uutinen"

Kauppakeskus Iso Omenan kauppiaat ovat varmoja siitä, että länsimetron tulo näkyy selvästi kassakoneessa. Johanna Halava / arkisto

Jari Pietiläinen

Kauppakeskus Ison Omenan toimijat ovat enemmän kuin tyytyväisiä perjantaiaamuna julkistettuun tietoon siitä, että länsimetron henkilöliikenne alkaa vihdoin viimein lauantaina 18. marraskuuta.

Monet kauppiaat ovat jo ennakkoon varautuneet metroliikenteen alkuun. Iso Omena on muihin kauppakeskuksiin verrattuna poikkeusasemassa, sillä Matinkylä on koko metroradan pääteasema.

– Me laskimme, että länsimetro aloittaa joko 18. tai 25. marraskuuta. Hyvä juttu, että aloituspäivä on tämä varhaisempi päivä, iloitsee K-Citymarket Ison Omenan kauppias Toni Pokela

Viikon kuluttua Pokela on kauppiaana myös toisessa kaupassa, hieman yli 400-neliöisessä K-market Isossa Omenassa. Etenkin tähän kauppaan Pokela odottaa runsaasti metromatkustajia, sillä se sijaitsee liityntäliikenteen terminaalitasolla.

Ensi vuonna teemme länsimetron vuoksi vahvaa tulosta."

– Se on selkeästi nopean asioinnin paikka, johon poiketaan esimerkiksi matkalla töistä kotiin.

– Olemme valmiit avaamaan ovet viikon kuluttua samaan aikaan länsimetron kanssa. Jo nyt kuivatavarat on hyllytetty ja juuri ennen avajaisia sama tehdään tuoretavaroiden kanssa, Pokela muistuttaa.

Perjantai oli käytännössä kaikille Ison Omenan toimijoille varsinainen onnenpäivä.

– Kyllä tunnelmat ovat nyt kieltämättä erittäin helpottuneita, sillä länsimetroa on odotettu jo niin kauan, myöntää Cityconin kaupallinen johtaja Sanna Yliniemi

Ison Omenan kokonaismyynti asettuu Yliniemen mukaan tänä vuonna noin 300 miljoonan euron tuntumaan, mutta ensi vuoden metrolla terästetty myynti paisunee tästä tuntuvasti.

Viime vuoden myynti oli noin 240 miljoonaa euroa.

Ensi vuonna Iso Omena aikoo tehdä länsimetron avulla vahvaa tulosta.

– Mikäli HSL:n antamat arviot Ison Omenan metro- ja bussiliikenteen käyttäjämääristä pitävät paikkansa, kauppakeskuksen kävijämäärät kasvavat vuoden mittaan 11 miljoonasta 13 miljoonaan kävijään, Yliniemi laskee.

Jotta myyntiluvut kasvavat, niiden eteen pitää tehdä työtä."

Ison Omenan lisäksi Yliniemi vastaa Espoossa muun muassa Heikintorin myynnistä. Hän on varma siitä, että länsimetro nostaa myös Heikintorinmyyntilukuja.

Myös Suomen kauppakeskusyhdistys ry:n toiminnanjohtaja Johanna Aho iloitsee siitä, että länsimetro alkaa vihdoin kuljettaa asiakkaita radanvarren kaupallisiin keskuksiin.

–Toki pitää muistaa se, että eivät kauppiaiden myyntiluvut automaattisesti nouse, vaan niiden eteen pitää edelleenkin tehdä työtä.

Ahon mukaan kestää aikansa, ennen kuin asiakkaat löytävät tiensä metron varren kauppakeskuksiin.

– Mutta kun uudet reitit on sitten löydetty, uskon että toisenlaisesta asioinnista tulee hyvin monelle rutiinia. Kyllä tämä erittäin monelle on todellinen ilouutinen. Hienoa, että saamme metron Espooseen vielä ennen joulua, Aho kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut