Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Iranilaissyntyinen taiteilija pohtii teoksissaan naisen asemaa

Galleria Espoonsillan marraskuun näyttelyssä nähdään iranilaissyntyisen Sepideh Rahaan maalauksia sekä videoteos.

Teoksissaan Rahaa pyrkii pääsemään valloillaan olevan stereotyyppisen, sukupuoleen tai kulttuuriin liittyvän katsontakannan toiselle puolen. Taiteilija käsittelee yhteiskunnallisia ja sosiopoliittisia ongelmakohtia ja pyrkii luomaan dialogia erilaisten ihmisten ja yhteiskuntien välillä. Myös kehollisuus on Rahaan keskeistä tematiikkaa.

Esillä oleva näyttely on kaksiosainen. Näyttelyn maalaukset keskittyvät tarkastelemaan naiseutta sekä nautinnon merkityksiä. Videoteos A Dream That Came True? puolestaan tarkastelee niiden tyttöjen ja naisten elämää, jotka ovat kokeneet maahanmuuton Suomeen; yksilön paikkaa yhteiskunnassa, identiteettiä sekä voimaantumista.

Teoksen lähestymistapa on runollinen. Samalla taiteilija tutkii omia hahmotusmahdollisuuksiaan yli kulttuurillisidonnaisten tai sosiopoliittisten rakennelmien.

Teosta A Dream That Came True? on tukenut Suomen Kulttuurirahasto, TaiKe sekä Koneen Säätiö.

Rahaan teoksia on esitetty Aasiassa ja Euroopassa. Hän on toiminut luennoitsijana sekä maalaustaiteen osaston johtajana muun muassa Marlikin yliopistossa Iranissa.

Tällä hetkellä Rahaa suorittaa tohtoritutkintoa nykytaiteessa Aalto yliopistossa. Tutkimuksessaan taiteilija käsittelee identiteetin konsepteja ja muunnelmia; erityisesti sitä miten naiskeho muuttuu politikoinnin välineeksi.

Tänä vuonna Rahaalla on ollut yksityisnäyttely Tallinnassa ​ Art​ ​Space​​ Kraamissa ja lisäksi hän on osallistunut useisiin yhteisnäyttelyihin Suomessa.

Sepideh Rahaan A Dream näyttely jatkuu Galleria Espoonsillassa 26. marraskuuta asti. Galleria on avoinna tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin kello 11–16, keskiviikkoisin kello 13–18 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin kello 12–15.

Galleria Espoonsilta toimii Virastopiha 3:ssa Espoon keskuksessa, rautatien ylittävän kävelysillan pohjoispäässä, Espoon Tuomiokirkon puoleisella puolella rataa.