Länsiväylän valokuvaaja palkittiin Vuoden kaupunkilehtikuva -kisassa

Ahti Uusivuori ui Päivi Tuovisen ottamassa voittoisassa kuvassa. Päivi Tuovinen

Jukka Hämäläinen

Länsiväylän uintiaiheisen jutun pääkuvana julkaistu otos Ahti ui saavutti toisen sijan Vuoden kaupunkilehtikuva -kilpailussa.

Tuovinen kuvasi uimari Ahti Uusivuoren harjoittelemassa masters-sarjan eli yli 25-vuotiaiden kisaan.

–Urheilijoille on usein tärkeää, että liikkeet näyttävät kuvissa oikeaoppisilta. Lehtikuvaajana taas tarkoitukseni on saada luonteikas henkilö- tai lehtikuva. Näiden seikkojen yhdistämisessä on oma haasteensa, Tuovinen pohtii.

Urheilukuvassa liikkeen pysäyttäminen ja mahdollisimman tarkan kuvan saaminen hämärissä valaistusoloissa voi olla haastavaa. Tässä tilanteessa valokuvaaja hyödynsi high sync -salamatekniikkaa, jonka ansiosta äärimmäisen nopean uintiliikkeen pysäyttäminen vesipisaroineen onnistui.

Katso täältä maaliskuussa julkaistu juttu

Sisarlehti Helsingin Uutisten valokuvaaja Johanna Erjonsalo vei kisassa voiton. Kolmanneksi sijoittui Riina Sydänmaanlakka Suur-Jyväskylän Lehdestä.

Sanomalehtien Liiton järjestämän kilpailun palkinnot jaettiin torstaina 2. marraskuuta Oulussa.

Erjonsalo kuvasi voittoisassa otoksessaan tiiviin kasvokuvan muusikko Samuli Putrosta

–Vuoden kaupunkilehtikuva on pysähdyttävä ja sen rohkean tiukka rajaus toimii loistavasti. Samuli Putron katse pysähdyttää ja kuva yhdessä otsikon kanssa lähes vaatii lukemaan jutun, tuomaristo perusteli.

Johanna Erjonsalo kertoo, että kyseinen kuvauskeikka oli tavallista latautuneempi.

–Olen kasvanut Putron musiikin kanssa. En ole koskaan fanittanut mitään bändejä, mutta Putron lyriikoilla on ollut minulle iso merkitys.

Erjonsalo kiittelee uutispäällikköä rohkeudesta valita Putron lähikuva lehden pääkuvaksi premiäärisivulle.

–Kasvokuvien käyttö näin ei ole ollenkaan tavallista. Kiitokset myös toimittaja Toni Tervolle, jonka otsikko Olen viime ajat miettinyt kuolemaa sopi täydellisesti kuvaan.

Lue Putron haastattelu täältä.

Erjonsalo on kerännyt vuosien varrella kaupunkilehtien kuvakilpailussa useita palkintoja. Tämä oli kahdeksas kerta. Myös Tuovinen on palkittu samassa kisassa aiemmin.

Länsiväylä sijoittui lehtenä kymmenen parhaan kaupunkilehden joukkoon. Länsiväylää ja Helsingin Uutisia kustantaa Mediatalo Keskisuomalaiseen kuuluva Etelä-Suomen Media. Myös Suur-Jyväskylän Lehti on saman konsernin lehti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.