Uusi jalkapallostadion käytössä vasta vuosien päästä - Salonoja jätti kisan kesken

Espoo kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto (eky) päätti viime vuonna, ettei jättimäisen jalkapalloareenan suunnittelulle anneta enää jatkoaikaa. Myöhemmin eky linjasi, että Tapiolan urheilupuistoon riittää noin 6000 katsojan stadion.

–Ainakaan vielä ensi vuonna kuokka ei iske maahan stadionin rakentamiseksi. Arvelen, ettei vielä seuraavanakaan vuonna vaan ehkä vuonna 2020, sanoo Tapiolan projektinjohtaja Antti Mäkinen

Kaupunki haki viime keväänä ilmoituksella toteuttajaa stadionille. Halukkaita ilmaantui neljä, joista eky on nyt valinnut jatkoon kaksi.

Neuvottelut aloitetaan Esport-yhteisön ja SRV Yhtiöt Oyj:n kanssa. Esport-yhteisön muodostavat Espoon Tennistuki ry, Esport Arena Oy ja Esport Honka Oy.

Jatkoesitys pitäisi tuoda ekyyn viimeistään kuluvan vuoden loppuun mennessä.

Salonoja luopui stadionin havittelusta."

Kahden nyt valitun suunnitteluvarauksen hakijan lisäksi hankkeesta olivat alunperin kiinnostuneet Tapiolan Jalkapallostadion Oy sekä yhdessä Tapiolan Monitoimiareena Oy ja Skanska Talonrakennus Oy.

Elokuussa Jussi Salonojan Tapiolan Monitoimiareena Oy ja Skanska Talonrakennus Oy ilmoittivat, että varauksensaaja olisi vain Skanska Talonrakennus Oy.

Kaupungin tavoite on, että joku muu kuin se itse rakentaa ja rahoittaa uuden jalkapallostadionin ja siihen mahdollisesti liittyvät muut tilat. Stadionin toteuttamiseen ei anneta vapaita käsiä vaan koko urheilupuiston kehittäminen tapahtuu kaupungin johdolla ja yhteistyössä sen kanssa.

Mäkinen muistuttaa, että jalkapallostadion on vain osa Tapiolan urheilupuiston kehittämistä. Alueelle ollaan luomassa kokonaissuunnitelmaa ja laatimassa osayleiskaavaa.

–Osayleiskaavan laadinnan rinnalla voidaan tehdä asemakaavaakin. Ilman sitä urheilupuistoon ei voi rakentaa mitään uutta.

Mäkinen vakuuttaa, että Tapiolan urheilupuistossa jatkuu toiminta, vaikka siellä tullaan rakentamaan.

–Ei urheilupuistoa panna kiinni. Kyllä siihen keinot keksitään, että siellä voidaan pelata jalkapalloakin uuden stadionin rakentamisesta huolimatta.

Vielä tammikuussa järjestetään kaikille avoin tilaisuus, jossa ideoidaan Tapiolan urheilupuiston ja sen lähialueen tulevaisuutta. Samanlainen tilaisuus oli jo varhemmin tänä syksynä.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut