Rakennustyöt kaupungintalon kupeessa alkavat – Espoon keskukseen uudisasuntoja 250 ihmiselle

Havainnekuva Kirkkojärventien reunaan nousevista uusista asuinkerrostaloista. A6 Arkkitehdit Oy

Seppo Korkman

Espoon keskuksen uudisrakentaminen virastokeskuksen tuntumassa radan pohjoispuolella käynnistyy ensi vuoden alussa.

Nykyisin muun muassa liityntäliikenteen pysäköintipaikkana toimivalle alueelle rakennetaan kerrostaloasuntoja yli 250 ihmiselle.

Kaupungin järjestämän suunnittelukilpailun voittajaksi selvisi Arkkitehtitoimisto A6 Oy:n ehdotus Nopat. Rakentamisesta vastaa Hausia Oy.

Rakennusoikeutta uudessa asuinkorttelissa on kaikkiaan 12000 kerrosneliötä, josta vähintään 500 neliötä lohkaistaan palveluille.

Rakennettavat asunnot ovat omistusasuntoja.

Suunnitelmaan kuuluu neljä kerrostaloa piha-alueineen ja pysäköintipaikkoineen. Liike- ja palvelutilat on sijoitettu katutasoon Vaakunatorin ja Kirkkojärventien puolelle.

Rakentamaan on tarkoitus päästä jo alkuvuodesta 2018. Ensimmäiset asunnot valmistunevat 2019.

Viereisessä korttelissa sijaitseva, vuosia tyhjillään seisonut kaupungintalo odottaa yhä poliittista päätöstä kohtalostaan.

–Kaupunginhallitus jätti virastokeskusalueen kehittämistä koskeneen suunnitelman pöydälle kesäkuussa. Sen jälkeen asiassa ei ole tapahtunut mitään, Espoon keskuksen projektijohtaja Mikko Kivinen kertoo.

Hän toivoo, että vuosia vatvotussa virastokorttelin kehittämisessä päästäisiin eteenpäin vielä tänä vuonna.

Virastotalokorttelia koskeva asemakaava mahdollistaa sekä kaupungintalokiinteistön purkamisen että sen säilyttämisen.

Virkamiesvalmistelussa on väläytelty kokonaan uuden, toiminnoiltaan laajemman Espoo-talon rakentamisesta Kirkkojärventien varteen.

Viimeksi elokuussa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Markkula (kok.) arvioi Länsiväylässä (LV 23.8.), että aika on ajanut suurten hallintokeskittymien ohi.

–Todennäköisesti emme tulevaisuudessa tarvitse Espoon keskukseen tuhannen työntekijän hallintokeskittymää. Palvelut on vietävä enemmän asiakkaiden luo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.