Nyhtökauran keksijästä Helsingin yliopiston vuoden alumni – "Innovaatioita syntyy kunnolla vasta, kun erilaiset ihmiset katsovat maailmaa eri näkökulmista"

Nyhtökaurassa on jopa enemmän proteiinia kuin jauhelihassa, mutta niin on hintaakin. arkisto/Juha Perämäki

toimitus

Helsingin yliopiston aluminiyhdistys on valinnut Vuoden Alumniksi 2018 suositun nyhtökauran kehittäjän Reetta Kivelän Kemiaa ja elintarvikekemiaa opiskellut Kivelä on toinen nyhtökauran kehittäneen Gold&Green Foods -startup-yrityksen perustajista ja sen teknologiajohtaja.

– Nyhtökauran ideaan oli helppo sukeltaa sisään, kun minulla oli omat kokemukseni työssäkäyvänä kasvissyöjä-äitinä. Ei ollut aikaa liottaa linssejä, omassa kotikeittiössään nyhtökauran vuonna 2014 kehitellyt Kivelä kertoo.

Vuoden alumnina Kivelä aikoo puhua innovoinnista.

– Innovaatioita kuitenkin syntyy kunnolla vasta, kun erilaiset ihmiset katsovat maailmaa eri näkökulmista, hän sanoo.

Vuoden Alumni on Helsingin yliopiston myönteinen lähettiläs. Tehtävään valitaan vuosittain henkilö, joka on toiminnallaan tukenut Helsingin yliopiston periaatteita, akateemisen koulutuksen arvostusta ja nostanut akateemista Helsingin henkeä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut