Haluatko ruotimaan median edesottamuksia? – Julkisen sanan neuvosto hakee nyt yleisön edustajia

Julkisen sanan neuvosto hakee kahta yleisön edustajaa ja heille henkilökohtaisia varajäseniä kolmivuotiskaudeksi vuoden 2018 alusta lukien vuoden 2020 loppuun saakka.

JSN käsittelee tiedotusvälineiden toiminnasta tehtyjä kanteluita, tulkitsee hyvää journalistista tapaa sekä puolustaa sanan- ja julkaisemisen vapautta. Neuvostossa on puheenjohtajan lisäksi 13 jäsentä, joista 8 edustaa mediaa ja 5 yleisöä.

Yleisön edustajat eivät saa olla ammattitoimittajia eivätkä median palveluksessa. Heiltä odotetaan kuitenkin hyvää median tuntemusta ja aktiivista tiedotusvälineiden seurantaa. Tehtävä vaatii hyvää eettistä harkintakykyä ja kykyä perustella mielipiteitään.

Lisäksi JSN:ssä arvostetaan jonkin erityisalan, kuten lastensuojelun, terveydenhoidon, tutkimuksen, koulutuksen, ihmisoikeus- tai turvallisuuskysymysten tuntemusta. Yleisöjäsenten valinnassa pyritään maantieteelliseen kattavuuteen.

Neuvosto kokoontuu Helsingissä noin kerran kuukaudessa. Jäsenille korvataan matkakulut ja maksetaan pieni kokouspalkkio. Vuonna 2017 palkkio on 50 euroa kokoukselta. Ansionmenetyksiä ei korvata.

Lisätietoja: www.jsn.fi

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut