Viikon lounaspaketilla jo tuhansia ottajia Espoossa – väärinkäytöksiä minimoidaan ilmoittautumisella

Kouluruoka: Lämmitettävistä ruuista osa on Espoo Cateringin tekemiä ja osa eineksiä.

Lämmitettäviä ruokia sisältävä lounaspakettijako kiinnostaa espoolaisia etäopiskelijoita ja heidän perheitään selkeästi enemmän kuin päivittäinen eväsjakelu.

Espoo alkaa jakaa viikon ruuat sisältäviä lounaspaketteja etäopiskelijoilleen viikon päästä keskiviikkona. Lounaspaketit korvaavat päivittäin jaetut eväspussit.

Lounaskassin hakijaksi oli maanantaina iltapäivällä ilmoitettu jo reilut 6 200 koululaista. Ilmoittautumisaikaa on aina edellisen viikon keskiviikkoaamuun kello 8:aan saakka.

Päivittäiseen eväsjakeluun ilmoittautuneita on ollut noin 3 700.

– Tiesimme, että määrä on kasvanut muissa kunnissa, missä on siirrytty vastaavanlaiseen järjestelyyn. Määrä on kuitenkin vähän yläkanttiin, mitä itse arvioimme, luonnehti kehittämispäällikkö Juha Nurmi Espoon suomenkielisestä opetuksesta tilannetta maanantaina.

U udenlaiseen käytäntöön siirrytään eväsjakelusta saadun palautteen vuoksi. Huoltajat ovat toivoneet, että koululaisille tarjottaisiin evässämpylöitä ravitsevampaa ja tuhdimpaa ruokaa. Moni on toivonut myös viikoittaista jakoa päivittäisen sijaan.

– Mikrossa lämmitettävät kouluateriat ovat laadukkaampia kuin yhden päivän eväät, ja kun haku tapahtuu vain kerran viikossa, lähikohtaamisia ei tule niin paljon. Pakettien jakoaika kello 14–17 asetettiin niin, että huoltajillekin olisi helppoa hakea paketti, pohtii Nurmi lounaspakettien suosion syitä.

Lounaspaketteja jaetaan 61:lta avoinna olevalta espoolaiskoululta.

Näistä 55:een lounaspaketit toimittaa Espoon Catering Oy, ja paketeissa tulee olemaan sekä Espoo Cateringin väen tekemää ruokaa että eineksiä.

Muiden ateriapalveluntuottajien kuudessa kohteessa jaetaan lämmitettäviksi eineksiä.

Lounaspaketeista saa valita seka- tai kasvislounaan. Lisäksi paketeissa on maitoa, vihanneksia ja/tai hedelmiä, näkkileipää ja margariinia.

Lounaspaketin hakijaksi tulee ilmoittautua etukäteen Wilman kautta. Paketin saa haettua oppilaan nimellä. Henkilöllisyystodistuksia tai oppilaiden Kela-kortteja ei vaadita.

Vantaan kaupunki edellyttää eväskassin hakijoilta oppilaan Kela-kortin näyttämistä. Eväskassijakelussa on ilmennyt Vantaalla väärinkäytöksiä, koska siellä perheen ei ole aiemmin tarvinnut ilmoittaa ennakkoon kassinhausta eikä hakiessa ole kysytty lapsen nimeä.

– Vanha systeemi on toiminut kohtuullisesti. Ainoa huono puoli on ollut se, että eväspusseja on jäänyt jonkin verran hakematta. Sen vuoksi vanhat ilmoittautumiset eivät ole voimassa, vaan kaikkien pitää tehdä uusi ilmoittautuminen, Nurmi sanoo.

Lounaspaketteja jaetaan etäopetuksessa oleville peruskoululaisille, lukiolaisille ja eskarilaisille 29. huhtikuuta alkaen aina keskiviikkoisin kello 14–17. Lähiopetuksessa olevat saavat edelleen lounaan kouluilla.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut