Espoonjoen tulvat leviävät: Nyt vesi uhkaa jo uimahallia ja kirkon virastotaloa

Espoonjoen tulvista on tehty satelliitin avulla kartta, josta selviää tulvien laajuus ja syvyys. Kuvassa tulvavettä Keski-Espoon uimahallin luona. Minna Airamaa / arkisto

Jari Pietiläinen

Turunväylää katkovat Espoonjoen tulvat näyttävät tänään pahentuneen. Puolustusvoimat on aamulla tuonut apuun kolmisenkymmentä henkilöä rakentamaan Kirkkojärven tietyömaan kohdalle hiekkasäkeistä tulvavallia.

– Aamupäivällä valleja on ryhdytty rakentamaan myös Keski-Espoon uimahallin ja virastotalo Kirkonkympin suojaksi, kertoo päivystävä palomestari Clas Tallberg Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselta.

Hänen mukaansa molemmat rakennukset toimivat tulvasta huolimatta normaalisti – esimerkiksi käyttökieltoja ei ainakaan toistaiseksi ole jouduttu jakamaan.

Turunväylällä poistettiin liikenteeltä kaksi kaistaa Kirkkojärven kohdalla eilen keskiviikkona. Toimenpiteestä aiheutui etenkin aamulla ja illalla massiivisia ruuhkia.

Lue myös vinkit autoilijalle: Älä tee näin kun tie tulvii

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut