Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoossa tulvii: Tie peittyi satojen metrien alueelta – uimahalli kastuu kohta ulkopuolelta

Espoo on kärsinyt runsaista sateista johtuvista tulvista poikkeuksellisen paljon. Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos kertoo, että sille on aiheutunut tulvista 11 tehtävää iltapäivään mennessä.

Esimerkiksi Turunväylällä on tulvan takia vain yksi kaista auki kumpaankin suuntaan Kirkkojärven kohdalla. Tilanne aiheuttaa liikenteen ruuhkautumista Kehä III:n liittymän ja Tuomarilan liittymän välillä. Pelastuslaitoksen arvion mukaan ruuhkia on odotettavissa myös torstaiaamuna.

Espoonjoen tulviminen on nostanut puolestaan veden useiden kiinteistöjen tuntumaan, muun muassa Keski-Espoon uimahallin ja Espoon tuomiokirkkoseurakunnan virastotalon seinustojen lähelle.

Bodominjärven juoksutusta on pelastuslaitoksen päivystävän päällikön päätöksellä rajoitettu keskiviikkoaamupäivästä alkaen.

– Pelastuslaitos ja muut viranomaiset seuraavat vedentulon rajoittamisen vaikutuksia Kirkkojärven alueen tilanteeseen. Muutaman kriittisimmän kiinteistön osalta on aloitettu torjuntatoimenpiteet ja suojavallien rakentaminen, pelastuslaitoksen tiedotteessa kerrotaan.

Espoossa Mankkaan ja Olarinluoman alueella Gräsanoja on puolestaan aiheuttanut tulvia, jotka ovat peittäneet Mankkaanlaaksontien useiden satojen metrien alueelta sekä yltäneet muutamiin asuintaloihin ja parkkihalliin.

Vesi on tulvinut kevyenliikenteenväylille ja teille myös Espoon Kauklahdessa ja Lepsämänjoen alueella Pohjois-Espoossa.

Kirkkonummella tulvia on etenkin Pilvijärven alueella. Eestinkyläntie on suljettu liikenteeltä.