Ilkka J. Karin viiden vuoden tuomio pysyi KKO:ssa

Ilkka J. Karin Helsingin hovioikeudelta saama viiden vuoden ehdoton vankeusrangaistus jää voimaan. Pekka Salonen / arkisto

toimitus

Entisen espoolaisen kunnallispoliitikon ja kiinteistöyrittäjän Ilkka J. Karin Helsingin hovioikeudelta heinäkuussa saama viiden vuoden ehdoton vankeusrangaistus niin sanotussa Kultalampi-asiassa jää voimaan.

Korkein oikeus on hylännyt kaikki valituslupahakemukset Asunto-osakeyhtiö Espoon Leppävaaran Kultalammen rakentamiseen liittyneessä rikosasiassa. Kultalampi oli korkeatasoiseksi aiottu palvelutalo Leppävaarassa. Hanke kaatui taloussotkuihin.

Hovioikeustuomitsi hankkeen neljä vastuuhenkilöä, eli Karin, Harri Bergströmin, Matti Hyvösen ja Petri Temisevän kahdesta törkeästä kirjanpitorikoksesta ja kahdesta törkeästä velallisen epärehellisyydestä.

Kovimman tuomion saanut kokoomuslainen Kari toimi aikanaan pitkään Espoon kaupunginhallituksen puheenjohtajana.

Hovioikeus tuomitsi Bergströmin, Hyvösen ja Karin myös törkeästä velallisen petoksesta ja lisäksi Karin törkeästä petoksesta.

Tuomituista ehdotonta vankeutta Bergström sai 4 vuotta ja 6 kuukautta, Hyvönen 4 vuotta ja 9 kuukautta ja Temisevä 4 vuotta ja 7 kuukautta.

Miehet tuomittiin myös usean miljoonan euron korvauksiin.

Espoon käräjäoikeus oli hylännyt kaikki syytteet kaksi vuotta sitten. Kahden vastaajan osalta hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden ratkaisua.

Asunto-osakeyhtiö Espoon Leppävaaran Kultalammen rakennuttajayhtiönä toimi Idea Pro Oy. Hovioikeus katsoi tuomittujen käyttäneen määräysvaltaa molemmissa yhtiöissä ja merkinneen kirjanpitoihin vääriä tietoja.

Optiokaupan ja minuuttirahasiirtojen avulla varoja oli siirretty rakennushankkeen ulkopuolelle noin 6,6 miljoonaa euroa. Siirrot tapahtuivat vuosien 2006 ja 2008 välisenä aikana.

IdeaPro asetettiin konkurssiin helmikuussa 2009 ja asunto-osakeyhtiö saman vuoden heinäkuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut