Keilarantaan kongressikeskus, hybriditorni ja kelluva sauna

Suomen korkeimmaksi kaavailtu toimistotorni Keilaranta Tower saa sisuksiinsa uusimpien suunnitelmien mukaan myös asuntoja. Lisäksi alueelle nousee iso kongressikeskus. Arkkitehtitoimisto Pekka Helin & Co Oy

Seppo Korkman

Espoon Keilarantaan Fortumin tornin naapuriin nousee tulevaisuudessa 26-kerroksinen hybriditorni, johon tulee paitsi toimistoja, myös asuntoja sekä hotelli. Samaan yhteyteen rakentaa myös 500 hengen kongressikeskus.

Alun perin Keilaranta 9:n tontille suunniteltiin Keilaranta Tower -nimeä kantaneessa hankkeessa toimistotornia.

Nyt suunnittelualue on laajennettu viereisellä kaupungin omistamalla tontilla.

Samalla eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen ja Hartelan yhteishankkeeseen on lisätty messu- ja kongressikeskus, näyttelytiloja sekä muuta palvelutarjontaa.

Alustavissa luonnoksissa suunnitelmissa on mukana myös veden päälle rakennettava näyttelypaviljonki sekä sauna baareineen.

Espoon elinkeino- ja kilpailukykyjaoksen linjauksen mukaan tavoitteena on mahdollistaa rantaraitin rakentaminen tonttien alueelle ja sen myötä palvelut rakennusten alakerrassa olisivat laajalti espoolaisten käytössä myös ilta-aikoina.

Työpaikat ja asunnot sijaitsisivat samassa kokonaisuudessa, autopaikat vuorottaiskäytössä ja palvelut olisivat asukkaille ja työntekijöille yhteisiä.

Jaosto patistaa nyt kaupunkisuunnittelulautakuntaa käynnistämään Keilaranta 9:n ja 11:n tontin asemakaavamuutoksen laadinnan kokonaisuutena.

Keilaranta Towerin kooksi on aiemmissa suunnitelmissa arvioitu noin 46000 kerrosneliötä. Valmistuttuaan Keilaniemi Tower tulee nousemaan Keilarannan nykyistä maamerkkiä, Fortumin tornia korkeammalle.

Aiemmin Fortum suunnitteli siirtävänsä pääkonttorinsa Keilaranta Toweriin, mutta Länsiväylän tietojen mukaan tästä suunnitelmasta on luovuttu ja Fortum miettii muuttoa Nokian entisen pääkonttorin tiloihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Yksi kuoli raskaan ajoneuvon ja henkilöauton nokkakolarissa Kirkkonummella – onnettomuuspaikalla kantatie 51:llä käytössä kiertotie
 2. Espooseen aukeaa ensi viikolla uusi koronatestien drive in -kaista – sijoituspaikkana Tapiola
 3. Espoolaisen Markuksen, 26, elämäntarina kosketti – saa elämänsä ensimmäisen työpaikan lakutehtaalla ja omistusasunnon
 4. Kirkkonummi aloittaa maanantaina kangasmaskien jaon – jokainen hakija saa kolme
 5. Poliisilta lisätietoa Kirkkonummen kuolonkolarista – kuorma-auto törmäsi ajoneuvoyhdistelmän keulaan kolaroineeseen henkilöautoon
 6. Moottoripyöräilijä kuoli Espoossa kolarissa henkilöauton kanssa
 7. Espoossa todettu 981 koronatartuntaa – viikon aikana 30 uutta tapausta
 8. Kertakäyttömaskien määrä kasvaa vauhdilla – miten ne pitäisi käytön jälkeen hävittää? Ainakaan yhteen paikkaan niitä ei saa laittaa, varoittaa asiantuntija
 9. Leppävaaran uimahallissa ja maauimalassa viikonloppuna olleella henkilöllä todettu koronavirustartunta
 10. Kauniainen aloitti jo kasvomaskien jakamisen vähävaraisille
 11. Perhejuhlat koronasta huolimatta – mitä jos vierailijat porrastaa eri aikoihin, entä saako kukkia ojentaa? Asiantuntijalääkäri vastaa
 12. Maskisuositus tuli: Espoo pohtii nyt, missä ja milloin kasvomaskeja aletaan jakaa vähävaraisille
 13. Tapiolan kahluualtaan kausi vetelee viimeisiään – allasta aletaan tyhjentää jo maanantaina
 14. Kiekko-Espooseen myös kanadalaisväriä – konkarisentteri on tuttu liigasta ja KHL:stä
 15. Espoo kertoo maanantaina kasvomaskien jakelusta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.