Palkittu lapsikuoro CandoMini tunnelmoi Espoonlahden kirkossa

KULTTUURI CandoMinista on Viena Jurvelinin johdolla kasvanut nopeasti taitava ja monipuolinen lapsikuoro.

Laajasti sekä kotimaassa että ulkomailla konsertoinut 50-vuotias Candomino-kuoro sai muutama vuosi sitten rinnalleen CandoMinin, joka on 10–17 -vuotiaiden nuorten laulajien kuoro.

CandoMinin koko ja taso ovat nousseet koko ajan. 10 laulajan kuorosta on kasvanut yli 30 laulajan kuoro.

Lapsikuoro sai viime kesän Tampereen Sävelen kuorokatselmuksessa kultaleiman ja lokakuussa 2016 kuoro saavutti kultadiplomit sakraali- ja lapsikuorosarjassa Canta al mar -kuorofestivaalilla Barcelonassa.

Aluksi CandoMini vieraili Candominon konserteissa, mutta nyt CandoMini järjestää oman konsertin Espoonlahden kirkossa.

Iltatunnelma-konsertissa kuullaan muun muassa Ola GjeilonUbi Caritas ja CandoMinille Jari Linjamalta tilattuja sovituksia suomalaisista lauluista, kuten Paimenpoika, jonka kuoro esittää nyt ensimmäistä kertaa.”

CandoMinin ohjelmistossa on klassista taidemusiikkia, suomalaista kansanmusiikkia, eri maiden kansanmusiikkia ja uutta länsimaista taidemusiikkia. Esityksissä on myös erilaisia koreografioita.

– Haluan esitellä nuorille monipuolisesti erilaista musiikkia.

Kuoroharjoitusten lisäksi kuorolaiset harjoittelevat omatoimisesti.

– Välillä annan tehtäväksi opetella sanoja ulkoa ja joskus lähetän kuorolaisille stemmanauhoja, joiden avulla he voivat harjoitella. Se on nopea ja tehokas tapa oppia. Varsinaisessa harjoituksessa voi sitten hioa soinnit yhteen, Viena Jurvelin valottaa.

– Lapset ja nuoret pystyvät esittämään vaikeaa ohjelmistoa. Kaikki riippuu siitä, miten se opetetaan heille. Usein siitä kaikkein vaikeimmasta tulee lempikappele. Lapset ovat innoissaan, kun ovat omaksuneet sen. Tottakai ohjelmistossa pitää olla myös varmoja ja helppoja lauluja.

Tulijoita olisi, mutta kuoron kokoa ei voi nyt kasvattaa.

– Harjoitustila on pieni ja toiseksi johdan kuoroa yksin. Jos laulajia olisi enemmän, meillä pitäisi olla toinen aikuinen hoitamassa käytännön järjestelyjä.

Aluksi kuoro kasvoi, kun nuoret pyysivät kavereita mukaan. Sittemmin sosiaalinen media on osoittanut voimansa. Kuoronjohtaja on saanut yhteydenottoja snapchatin ja instagramin kautta. Kuoron nimi on tullut tutuksi myös kuorokatselmusten kautta.

Viena Jurvelin (s.1988) on valmistunut Metropolian ammattikorkeakoulusta musiikkipedagogiksi vuonna 2015. Hän on opiskellut kuoronjohtoa muun muassa Saara Aittakummun ja Anna Noran johdolla ja laulua Ulla Raiskion ja Lilia Varnaksen johdolla.

CandoMinin lisäksi hän johtaa myös espoolaista naiskuoro Kuplivaa.

Tunnelmallisia konsertteja

Iltatunnelma – musiikkia syysiltaan konsertti 8. lokakuuta kello 18 Espoonlahden kirkossa. Ohjelmamaksu 10 euroa.

Myöhemmin syksyllä CandoMini on mukana Candominon 50-vuotisjuhlakonsertissa 18. marraskuuta Espoon kulttuurikeskuksen Tapiolasalissa ja joulukonsertissa 21. joulukuuta Espoon tuomiokirkossa.

CandoMinissa on yli 30 laulajaa, joista 6 on poikia.

Ensi vuodeksi suunnitellaan kilpailumatkaa ulkomaille.

Keväällä järjestetään pääkaupunkiseudun lapsikuorojen yhteiskonsertti.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut