Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoolaispoliitikot: Nuorten pahoinvoinnin hoitoon enemmän rahaa – "Jonotusajat aivan liian pitkiä"

Espoon sosiaali- ja terveyslautakunta vaatii 1,2 miljoonaa esitettyä enemmän rahaa ensi vuodelle.

Lautakunnan yksimielisen linjauksen mukaan lisämääräraha pitää käyttää koulu- ja opiskelijaterveydenhoitajien ja -lääkäreiden määrän lisäämiseen.

Lisää panostusta lautakunta edellyttää myös lastenpsykiatrian avohoitoon ja nuorten mielenterveyspalveluihin.

– Yksimielinen päätös on vahva viesti lautakunnalta. On tärkeää, että kynnys hakeutua ja päästä kouluterveydenhoitajan puheille on mahdollisimman matala, lautakunnan puheenjohtaja Saara Hyrkkö (vihr.) linjaa.

Varapuheenjohtaja Kristiina Mustakallio (kok.) puolestaa huomauttaa, että jonot lasten- ja nuorten psykiatrisiin avopalveluihin ovat Espoossa aivan liian pitkät.

Lautakunta tyrmää myös virkamiesesityksen terveyspalvelujen asiakasmaksujen korottamisesta. Mikäli korotusta ei toteuteta, jää sosiaali- ja terveyspalveluilta saamatta ensi vuonna miljoona euroa.

Lautakunnan tyrmäämä sosiaali- ja terveyspalvelujen ensi vuoden budjetin virkamiesesitys päätyi reilun 796 miljoonan euron menoihin. Kasvua tämän vuoden talousarvioon esityksessä oli reilut 10 miljoonaa euroa.

Lopullisesti talousarviosta päättää valtuusto joulukuussa.