Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lautakunta torppasi jo toistamiseen maksullisen kadunvarsipysäköinnin Espoossa

Espoon tekninen lautakunta torppasi keskiviikon kokouksessaan jo toistamiseen virkamiesesityksen maksullisen kadunvarsipysäköinnin kokeilun aloittamisesta Espoossa.

Päätös syntyi äänin 8–5. Vähemmistöön jääneet lautakunnan jäsenet olisivat halunneet hylätä uudenkin kokeiluesityksen suoralta kädeltä.

Esittelijä ehdotuksen mukaan maksullista pysäköintiä olisi kokeiltu Tapiolassa ja Leppävaarassa noin vuoden ajan.

Edellisen kerran suunnitelma nyt esitettyä laajemmilla kokeilualueilla lensi bumerangina vanhalta lautakunnasta uuteen valmisteluun toukokuussa.

Lautakunnan keväällä antaman linjauksen mukaisesti kokeilualueita vähennettiin ja rajattiin pienemmiksi sekä alennettiin korkeinta pysäköintimaksua kolmesta eurosta kahteen.

Uudelle lautakunnalle ei siloiteltukaan ehdotus kelvannut.

Lautakunta katsoi, että asia voidaan tuoda uudelleen käsiteltäväksi sitten, kun voidaan varmistaa, että älykäs pysäköinti on toteutettavissa.

–Ajallisesti en oikein tiedä, mitä päätös merkitsee. Ehdotus saattaa tulla taas muokattuna lautakunnan käsittelyyn ehkä piankin, aprikoi teknisen lautakunnan puheenjohtaja Simo Grönroos (ps).

Pysäköintimaksukokeilun hylkäämistä kannattaneet Ulla Palomäki ja Jaana Kauppila (kok) huomauttavat, että esimerkiksi Tapiolassa asiointi on jo nyt maksullisen parkkiluolan myötä kalliimpaa kuin Leppävaarassa tai Matinkylässä.

Ehdotus maksullisen pysäköinnin kokeilusta perustuu kaupunginhallituksen päätökseen hyväksyä Espoon pysäköinnin periaatteet ja pysäköinnin kehittämisohjelma. Päätöksen mukaan maksullista pysäköintiä voidaan kokeilla kahdella tai kolmella alueella Espoossa.