Tässä kaikille Suomesta valittaville – Australialaisnäyttelijä kommentoi maatamme: "Kuin sadusta", "Ihmiset pyyteettömiä", "Suomen kieli kuulostaa kehtolaululta"

Pian teattereihin saapuvassa suomalaisessa supersankarielokuva Rendelissä nähdään kotimaisten näyttelijöiden lisäksi myös kansainvälisiä nimiä.

Eräs heistä on Bianca Bradey, jolle maisemien vaihto oli melkoinen kokemus. Näyttelijä nimittäin asuu Australian Bondi Beachilla. Hän ei ennen Suomeen tuloa ollut koskaan nähnyt lunta.

– Juoksentelin ulkona ja pyydystin lumihiutaleita kielelläni. Koko juttu tuntui ihan epätodelliselta. Lensimme kerran kuvauspäiväksi Kajaaniin pienellä koneella ja näin ikkunasta jäätyneet järvet ja kaiken. Se oli kuin satua tai unta, Bradey ihastelee.

Bradeyn kommentit tuovat perspektiiviä siihen, kuinka me suomalaiset pidämme usein itseämme juroina juntteina tai luontoamme itsestäänselvyytenä. Näyttelijä halusi ilman erillistä kysymystä tuoda haastattelussa esiin kuinka mukavia hänen tapaamansa ihmiset ovat olleet.

– Suomen kielikin kuulostaa kuin kehtolaululta. Ja ihmiset ovat ihania. Niin kohteliaita ja pyyteettömiä. Tuntuu, että suomalaiset antaisivat minulle paitansa päältään, jos pyytäisin. Olette ihania, hän nauraa.

Bradey päätyi mukaan elokuvaprojektiin maailman toiselle puolelle sosiaalisen median kautta. Rendel-hahmon luoja ja elokuvan ohjaaja Jesse Haaja oli nähnyt naisen suorituksen Wyrmwood zombie-elokuvassa ja halusi tämän mukaan. Siihen riitti pyyntö Facebookissa.

– Sain viestin tuntemattomalta ohjaajalta Suomesta. Hän kysyi että haluanko tulla mukaan tällaiseen elokuvaan. Totesin, että mikäs siinä. Mutta vasta kun sain nähdä konseptin ja luonnoskuvia, olin hiton ällistynyt. Ne olivat mahtavia.

Nainen esittää elokuvassa kansainvälistä viehkeää palkkatappajaa nimeltä Stacey. Fyysinen rooli sopi Bradeylle hyvin, sillä hän rakastaa tehdä omat stunttinsa.

– Tein tässäkin elokuvassa ne kaikki. Oli myös kiva, että sain itse myös ehdottaa asioita. Yhdessäkin kohtauksessa ehdotin, että jos nappaisin tyypin päästä kiinni reisilläni ja kaataisin hänet ja se olivat vain että okei, kuulostaa hyvältä.

Bradey aikoo jatkaa elokuvien tekoa Euroopassa ja näkisi mielellään itsensä myös jatkossa suomalaisissa elokuvatuotannoissa.

– Joo se olisi hienoa! Pidän kaikesta vähän vinksahtaneesta ja te skandinaavit teette juuri mukavasti vähän outoja elokuvia, hän virnistää.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut