Espoon jättikoulun omituinen valmistelu – vanhemmille kutsu kolme tuntia ennen infotilaisuuden alkua

KOULUT "Miksi tätä on valmisteltu salassa?", kysyy Johanna Sippo.

Kiireellä valmisteltu Otaniemen jättimäinen vuokrakouluhanke on suututtanut koululaisten vanhemmat. Raivostuneet äidit ja isät ovat pommittaneet viime päivinä espoolaispäättäjiä. Useat vanhemmat ovat ottaneet yhteyttä myös Länsiväylän toimitukseen.

On keskustelun paikka, halutaanko koulutehdasta."

Espoo on selvitellyt, voitaisiinko Espoo International School, Olarin lukio ja Mattlidens gymnasium siirtää vuokratiloihin Otaniemeen. Toimistorakennukseen mahtuisi jopa 2500 oppilasta.

Suunnitelmia esiteltiin Espoon kansainvälisen koulun vanhemmille tiistaina.

–Tilanne on täysin käsittämätön. Pääsimme juuri kaksi vuotta sitten valmistuneeseen Opinmäkeen saman katolle alle kolmesta eri koulusta, sanoo Johanna Sippo, jonka kaksi lasta käyvät koulua.

Sipon mukaan tieto hankkeesta tuli vanhemmille täysin yllätyksenä. Myös kutsu tilaisuuteen, jossa hanketta esiteltiin, tuli viime hetkellä.

– Wilmaan tuli viesti kolme tuntia ennen tilaisuuden alkua. Moni tuskin pääsi sillä varoitusajalla. En itsekään päässyt tilaisuuteen, Sippo puuskahtaa.

Sippo pitää erittäin huonona tapaa, jolla asia tuotiin vanhemmille.

–Meille ei ole kerrottu mitään, ja hankkeesta on ollut erittäin vaikea löytää tietoa mistään. Ei voi välttyä siltä ajatukselta, että tätä on haluttu valmistella salassa.

Otaniemen kouluhanketta on viety eteen päin kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaostossa. Jaosto oli tekemässä vuokrapäätöstä alun perin kesäkuisessa kokouksessaan.

–Koko hanke on lähtenyt täysin nurinkurisessa järjestyksessä tila edellä. Sanotaan, että tässä tilat 2500:lle, etsikää sinne oppilaat, ihmettelee opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan puheenjohtaja Sanna Lauslahti

Myös Lauslahti kritisoi päätöksen kiirehtimistä. Opetuslautakunnan halutaan käsittelevän asiaa 20. ja svenska rum -lautakunta 28. syyskuuta.

–On ison keskustelun paikka, halutaanko "koulutehdasta" ja jätetäänkö yksi aluekeskus ilman lukiota, Lauslahti muistuttaa.

Kaupunki haluaisi vuokrakoulun avulla lykätä Meri-Matin lukion rakentamista hillitäkseen lähivuosien investointipaineita.

Lauslahden mukaan nyt olisi myös aika miettiä, pitäisikö koulurakentamiseen varata lisää rahaa ettei koulutiloja jouduttaisi vuokraamaan "kalliiseen hintaan".

–Pahimmillaan tässä käy niin, että veronmaksaja maksaa enemmän, koska investointikatto on liian matala. Ei pidä olla hölmöläinen, Lauslahti muistuttaa.

Espoon kaupunki julkaisi keskiviikkona kohun keskellä tiedotteen, jonka mukaan Otaniemen kouluhanketta valmistellaan yhteistyössä eri osapuolia kuullen.

Lue myös: Espoo vuokraa tilat jättikoululle Otaniemestä – Matinkylän suurlukiohanke uhattuna

Jättikouluhanke

Espoo suunnittelee vuokraavansa Otaniemestä 25 000 neliön tilat vähintään kahdelle lukiolle sekä peruskoulujen väistötiloiksi.

Tietotie 6:ssa sijaitsevien tilojen vuosivuokra on noin 6 miljoonaa euroa.

Kiinteistön omistaa YIT Rakennus ja HGR Property Partners.

Suurpellossa sijaitsevan Espoo International Schoolin siirtoa Otaniemeen on perusteltu englanninkielisten oppilaspaikkojen kasvavalla tarpeella.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut