Espoo aikoo ratkaista sisäilmaongelmat miljardilla – "Kymmenen vuoden kuluttua meillä ei ole enää homekouluja"

Espoo aikoo käyttää seuraavan kymmenen vuoden aikana hieman alle miljardin euroa koulujen ja päiväkotien sisäilmaongelmien ratkaisuun.

Tavoitteena on, että vuoteen 2027 mennessä koulujen ja päiväkotien sisäilmaongelmat on ratkaistu.

– Tässä meillä on nyt ainutlaatuinen työkalu ja rahavaraus. Kymmenen vuoden kuluttua meillä ei ole enää homekouluja eikä hätäväistöjä, lupaa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Markkula (kok.).

Vajaan miljardin summa pitää sisällään muun muassa uudis- ja korjausrakentamista sekä vuokrakuluja. Summaan sisältyy koulujen ja päiväkotien lisäksi myös muita sivistystoimen kohteita.

Miljardiohjelmassa on tarkoitus hyödyntää muun muassa tyyppikouluja sekä koulupalveluna -mallia.

–Esimerkiksi metrokäytävä tarvitsisi 12 uutta koulua. Meidän on haettava uusia tiloja myös muualta, kuten on jo tehty esimerkiksi Niittykummussa, Markkula sanoo.

Niittykummussa muutetaan eläkevakuutusyhtiö Varman toimistotiloja kouluiksi.

Miljardirahoitus on osa kehystä, jonka kaupunginhallitus hyväksyi vuosien 2018–2027 investointiohjelman valmistelun pohjaksi. Kehys menee vielä valtuuston käsittelyyn.

Lue myös: Väliaikainen koulu sai sisäilmatakuun

Muokattu 6.9. klo 10.40: Kaupungin tiedotteessa puhuttiin alunperin 1,1 miljardista. Valmistelussa summa tarkentui hieman alle miljardiin.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut