Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Laajalahden alakoululaisten voittoisa yritys haluaa hemmotella ekologisesti

Kylpypommeja, keksejä, teetä ja mehiläisvahakääreitä, kaikki pakattuna ympäristöystävällisesti. Muun muassa näitä tuotteita valmistaa Laajalahden alakoululaisten perustama Spa Gang -yritys.

Spa Gang palkittiin tänään valtakunnallisessa Uskalla yrittää -kilpailussa lukuvuoden parhaana pikkuyrityksenä.

Spa Gangissa on kuusi Laajalahden koulun 4.–6. luokkalaista, Martta Mäenpää, Juliana Henttinen, Sanni Ansamaa, Erika Kivi, Helmi Kyytsönen ja Katariina Rantakoski.. Oppilaat valmistavat kaikki tuotteensa alusta saakka itse ja pakkaavat ne muovittomiin ja biohajoaviin pakkauksiin.

Yrityksen taustalla on huoli ilmastonmuutoksesta.

– Koulussa oltiin puhuttu silloin ilmastonmuutoksesta ja muovin paljoudesta. Pienillä teoilla voi auttaa ilmastoa pelastumaan ja me halutaan näyttää, kuinka pitkälle voi päästä myös ilman muovia. Sloganimme onkin rentoudu ympäristöystävällisesti, Spa Gangin pikkuyrittäjät kertovat tiedotteessa.

– Spa Gang vakuutti innokkaan asenteensa lisäksi tuomariston vahvalla kokonaisuudellaan. Heidän ryhmähenkensä oli ihailtava, tuotteet ja esillepano upeaa, ja he olivat miettineet asioita todella pitkälle esimerkiksi ympäristön kannalta, kertoo ohjelman asiantuntija Tomi Rytkönen tiedotteessa.

Pikkuyrittäjät-ohjelmassa alakoulujen 4.–6. luokkalaiset perustavat ryhmissä oman yrityksensä sekä kehittävät tuotteita ja palveluita omien kiinnostuksien ja vahvuuksien pohjalta. Ohjelmaan osallistuu joka lukuvuosi yli 12 000 oppilasta ympäri Suomea.

Pikkuyrittäjät-finaali on osa Nuori Yrittäjyys ry:n Uskalla yrittää-kilpailua, jossa palkitaan nuorten yrityksiä ja toiminnan mahdollistajia kaikilta kouluasteilta.

Espooseen kilpailussa osui myös muita tunnustuksia.

Vuoden pikkuyrittäjät -opettajana palkittiin Hanna Vilonen Laajalahden koulusta sekä Kirsi Väntsilä Takahuhdin koulusta Tampereelta.

Vuoden Pikkuyrittäjät-kummeina palkittiin ohjelman kehityksessä tärkeässä roolissa olleet espoolainen opetusneuvos ja entinen Auroran koulun rehtori Martti Hellström sekä Pääkaupunkiseudun yrittäjien toimitusjohtaja Erkki Pärssinen, joka on espoolaisille tuttu myös Yritys Espoon toimitusjohtajana.

Nuori Yrittäjyys ry on valtakunnallinen voittoa tavoittelematon järjestö, joka vaikuttaa toiminnallaan lasten ja nuorten yrittäjyys-, työelämä- ja taloustaitoihin kaikilla kouluasteilla.