Espoon valtuusto kokoontuu ensimmäistä kertaa etänä – listalla muun muassa yli 700 asukkaan uusi alue Leppävaaraan

Leppävaaraan Säterinmetsän pientaloalueen viereen nousee kerrostaloja. Valtuusto käsittelee kaavaa maanantaina. Arkkitehtitoimisto Petri Rouhiainen Oy

Paavo Rantalainen

Espoon kaupunginvaltuusto kokoontuu maanantaina ensimmäistä kertaa etänä.

Historiallista tapahtumaa voi kutsua myös hybridikokoukseksi, sillä valtuutetut voivat osallistua joko digiyhteydellä tai istua valtuustosalissa.

Puheenjohtaja ja tarvittava avustava henkilökunta ovat kokoussalissa, mutta valtuutettuja on kehotettu osallistumaan kokoukseen etäyhteydellä.

Tekniikkaa on testattu tällä viikolla.

Espoossakin kaikki kokoukset pyritään pitämään korona-aikana etänä, mutta valtuustokokouksen järjestelyssä on omat haasteensa, koska lähemmäs 100 henkilön pitää päästä osallistumaan kokoukseen.

Yleisö voi seurata kokousta netistä suorana ja taltioituna kuten normaalistikin.

Kuntapuolella kuumimmat ja ajankohtaisimmat kysymykset liittyvät koronakriisiin, mutta Espoon valtuustolla ei ole vielä asialistalla mitään koronaan liittyvää.

Valtuusto käsittelee muun muassa Leppävaraan laitamilla sijaitsevan Säterin kaavoitusta.

Säterinkallionkulmaksi ristitylle asemakaava-alueelle on suunniteltu lähes 20 kerrostalon korttelit, joihin voidaan rakentaa asuntoja yli 700 asukkaalle.

Kaava-alue on tällä hetkellä lähes kokonaan metsää ja kalliota Kehä I:n ja Turunväylän liittymän läheisyydessä.

Rakenteilla oleva raidejokeri kulkee tulevaisuudessa kaava-alueen läpi. Asunnot sijaitsevat noin viiden minuutin kävelymatkan päässä Linnoitustien pysäkistä.

Asemakaavaa on valmisteltu SRV Yhtiöiden, Kojamon ja Asuntosäätiön sekä alueella maata omistavan Helsingin kaupungin aloitteesta.

Valtuusto käsittelee maanantaina myös osakkuutta Turun Tunnin Juna Oy:ssä, joka ryhtyy jatkamaan Espoo-Salo -oikoradan suunnittelua.

Espoo sitoutuu rahoittamaan uutta hankeyhtiötä runsaalla 10 miljoonalla

eurolla viiden vuoden aikana.

Yhtiössä ovat osakkaina valtio ja radanvarren kaupungit ja kunnat. Helsinki ja Kirkkonummi ovat jo päättäneet mukaan lähdöstä yhtiöön.

Lue lisää: Vanha talo jää kaavoituksen alle

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut