Länsi-Uudenmaan poliisin tehovalvonnan saldo: kolme menetti ajo-oikeutensa ja 13 moposta lähti kilvet

Yhdeksän sakkoa, 14 rikesakkoa ja 18 valvontailmoitusta. Luvut ovat Länsi-Uudenmaan poliisin perjantaisen mopovalvonnan saldo. Poliisi tarkasti 40 mopoa Espoossa, Kirkkonummella, Siuntiossa ja Inkoossa.

Lisäksi kolme kuljettajaa menetti ajo-oikeutensa Länsi-Uudenmaan poliisin perjantaisessa tehovalvonnassa. Viisi mopoa luokiteltiin moottoripyöriksi ja 13 moposta otettiin kilvet pois.

Länsi-Uudenmaan poliisi kertoi viime viikolla, että sillä on nollatoleranssi mopojen valvonnassa.

– Pään silittelyä on tehty nyt tarpeeksi. Kun kaksipyöräisillä ajetaan, tulee niiden olla kunnossa. Tulemme puuttumaan ongelmiin ja jokainen tapaus hoidetaan niin sanotusti pitkän kaavan mukaan, ylikonstaapeli Jan-Erik Huurne sanoi viime viikolla.

– Nuorten asenteissa on huomattavan paljon parantamisen varaa mopokulttuuriin liittyen. Vieläkin on havaittavissa liikaa välinpitämättömyyttä, mikä koskee sekä nuoria itseään että heidän vanhempiaan, ylikonstaapeli Jan-Erik Huurne jatkoi maanantaina poliisin tiedotteessa.

Esimerkkitapauksena poliisi nosti valvonnasta esiin mopon, josta puuttui etujarru, mutta joka koeajossa kulki 80 kilometriä tunnissa.

– Ei näin! Myös vanhempien tulee olla perillä nuorison toimista ja puuttua asioihin ennen kuin jotain vakavaa sattuu, ylikonstaapeli Huurne kommentoi.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut