Jorvin tehohoidon lääkäri Ylelle: Nuorimmat koronatehohoidossa olleet 30-vuotiaita

Jorvin sairaalan tehohoidon ylilääkäri Tero Varpula sanoo Ylelle, ettei missään aiemmin tunnetussa virustaudissa ole tullut samanlaista tulehdustilaa. Arkisto/Klaus Nurmi

Kaisa Paastela

Tähän mennessä koronaviruksen vuoksi tehohoidossa on ollut Suomessa noin 300 potilasta, joista suurin osa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella.

Ylen haastattelema Jorvin sairaalan tehohoidon ylilääkäri Tero Varpula sanoo, että missään aiemmin tunnetussa virustaudissa ei vastaan ole tullut samankaltaista, koko elimistössä jylläävää tulehdustilaa, jossa kuumeilu junnaa paikoillaan ja aaltoilee edestakaisin.

Teholta löytyy ylilääkärin mukaan monenikäisiä potilaita, heistä nuorimmat ovat olleet 30-vuotiaita.

– Osa potilaista on parantunut ilahduttavasti, mutta muutama on myös menehtynyt. Useilla potilailla hoitoajat muodostuvat tässä taudissa valitettavan pitkiksi, Varpula sanoo Ylelle.

Nuoret selviytyvät yleensä taudista vanhuksia paremmin, joista osa on Varpulan mukaan joutunut olemaan teholla neljäkin viikkoa.

Sen sijaan uutiskanava CNN:n uutisoimia äkillisiä aivohalvauksia nuorilla ja vähäoireisena koronan sairastaneilla ei Suomessa ole Varpulan mukaan ainakaan toistaiseksi havaittu.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut