Poliisi Helsingin vapusta: "Ryhmistä muodostuu äkkiä isoja satojen henkilöiden joukkoja"

Poliisi valvoo näkyvästi yleistä järjestystä ja turvallisuutta Helsingin keskustassa ja muualla kaupungissa vappuaattoiltana ja vapunpäivänä 30. huhtikuuta–1. toukokuuta. Koronaepidemian vuoksi Helsingin keskustassa ei tänä vuonna järjestetä perinteisiä vapputapahtumia, kuten esimerkiksi vappupuheita ja -kulkueita. Helsingin kaupunki tarjoaa yhdessä kumppaneidensa kanssa vapputapahtumia virtuaalisesti verkossa. Perinteinen Havis Amanda -patsaan eli Mantan lakituskin toteutetaan virtuaalitodellisuudessa.

– Helsingin keskustassa ei tänä vappuna ole ohjelmaa, eikä esimerkiksi Esplanadin puistoon, Havis Amandan ympäristöön ja Kaivopuistoon ole syytä mennä. Vaikka ihmiset kokoontuisivat pienissä ryhmissä, useista ryhmistä muodostuu äkkiä isoja satojen henkilöiden joukkoja, joissa yleinen järjestys- ja turvallisuus voi vaarantua, muistuttaa Helsingin poliisilaitoksen ylikomisario Seppo Kujala tiedotteessa.

– Ihmisten ei tänä vappuna pidä kokoontua sankoin joukoin Helsingin keskustassa, esimerkiksi kaduilla ja puistoissa. Kaikkien on kannettava tästä vastuunsa, ja vanhempien on syytä muistuttaa nuoria siitä, että myöskään he eivät kokoonnu suurissa ryhmissä julkisilla paikoilla, painottaa Kujala.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut