Uhana, Papu, Marimekko – suomalaiset merkkivaatteet käyvät nyt kaupaksi verkon second hand -liikkeissä

Suomen markkinoiden suurimmat merkkivaatteiden second hand -verkkokaupat lohjalainen Emmy ja tamperelainen Rekki ostavat ja myyvät lähes uudenveroisia vähän pidettyjä laadukkaita merkkejä verkossa. Molemmilla yrityksillä on tuhansia eri merkkejä myynnissä, mutta pikamuotia ja markettivaatteita kaupat eivät myy.

– Merkkejä löytyy Adidaksesta Armaniin, kertoo Emmyn toimitusjohtaja Petra Luntiala.

Sekä Emmyssä että Rekissä suomalaiset merkit, kuten Nanso, Marimerkko Nosh, Uhana ja Papu, käyvät erityisen hyvin kaupaksi.

Liiketoiminta-idea perustuu vaatteiden elinkaaren pidentämiseen, vastuullisuuteen ja kestävään kehitykseen. Markkinoiden odotetaan jopa kaksinkertaistuvan viiden vuoden kuluessa.

Rekin toimitusjohtaja Bertta Häkkinen ja Emmyn toimitusjohtaja Petra Luntiala painottavat, että second hand-merkkivaatteiden verkkokauppaa ei voi verrata nettikirppiksiin.

– Meillä sekä myyjä että ostaja saavat täyden palvelun ilman nettikirppisten työllistäviä ja ennalta arvaamattomia sattumuksia. Myyjän lähettäessä vaatteet ne käsitellään huolellisesti, listataan myyjän vaatteet, tarkistetaan laatu, mitataan koko, huolehditaan tuotteen puhtaudesta, otetaan valokuvat ja hoidetaan markkinointi, myynti sekä ostosten lähettäminen uudelle omistajalle, Luntiala listaa.

Tuotteet ovat lähes uudenveroisia. Rikkinäisiä, likaisia tai pikamuotivaatteita ei myyntiin lähde. Myymättömät vaatteet päätyvät hyväntekeväisyyteen tai takaisin asiakkaalle.

Sama prosessi käydään läpi myös Rekissä. Vaate- ja asustemyynnissä mikään tuote ei varsinaisesti ole muita kysytympi.

– Housut, paidat, mekot, kengät, laukut ja lasten vaatteet. Siinä ehkä suosituimmat. Miesten vaatetuksessa menevät samoin housut ja paidat. Myymättä jää eniten miesten pukuja, Luntiala kuvailee.

Rekin Häkkinen kertoo, että keväällä erityisesti kevättakit ja trenssit ovat kysyttyjä, kesää kohden etsitään valmistujaismekkoja ja vaikka festarivaatteita. Myös sisään ostetaan vastaavia tuotteita.

Häkkinen kertoo, että tämän kevään ja kesän markkinoinnissa on käytetty luovuutta.

– Tilanteen vuoksi ideat vaatekollaaseihin pitää olla karanteenin sävyttämään elämään sopivia.

Koronavirustilanne on näkynyt myös verkkokauppojen myynnissä. Häkkinen kertoo, että poikkeustilan alkuun nähtiin pieni notkahdus, mutta maaliskuun lopussa todettiin, että yritys oli tehnyt alkuvuotta paremman tuloksen. Yrityksissä huolehditaan hygieniasta erityisen tarkasti koronaviruksen aikaan.

– Vuodenaika kuitenkin vaihtuu ja ihmisillä on myös enemmän aikaa siivota viikonloppuisin vaatekaappeja. Kulutustottumukset muuttuvat yhä vastuullisemmaksi, uskoo Luntiala.

Emmyn vinkkejä ostoon ja myyntiin

Laita hakuvahti päälle. Voit määritellä etsimäsi tuotteet merkkiä, kokoa ja väriä myöten.

Muista katsoa kaupan uutuudet, jotka ilmestyvät 2-3 kertaa viikossa. Valikoimissa Emmyllä on myynnissä noin 80 000 tuotetta, joten omasi voi löytyä vanhemmistakin tuotteista.

Tilaa verkkokaupan uutiskirje.

Second hand-kaupassa on alennusmyynti joka päivä, pidempään myynnissä olleet tuotteet siirtyvät aleen ajoittain.

Suomalaiset merkit ovat hyvin kysyttyjä

Uusimpien kausien tuotteet menevät parhaiten kaupaksi. Vintagea ei kannata laittaa merkkikaupassa myyntiin, eikä alle 10 euron tuotteita.

Mainos: Suomen luontokeskus Haltia

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut