Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoolaispari avasi kahvilan keskelle korona-aikaa – "Ensimmäisenä viikkona myimme ihan kaiken, mitä meillä oli"

Kahvila: Näitä on tulossa lisää, sanoo Pupusaaren yrittäjä Linda Mustakari.

Kahvila Pupusaaren ovella on keskiviikkona puoliltapäivin jatkuvasti pientä jonoa. Tilanne on ollut sama kahvilan avaamisesta lähtien, kertoo Linda Mustakari.

Näin siitä huolimatta, että Pupusaari avattiin keskellä koronarajoituksia ja myydä voidaan pelkästään mukaan otettavaksi.

– En voi käsittää tätä. Ensimmäisenä viikkona me myimme ihan kaiken, mitä meillä oli.

Kivenlahteen avatun Pupusaaren yrittäjäpariskuntana toimii Mustakari ja hänen puolisonsa Juhani Kähönen.

– Olemme miettineet, että tämä saattoikin olla meille hyvä hetki avata. Monet ovat kyllästyneet pelkkään kotona oloon ja sanoneet, että tämä on ollut piristysruiske tässä ankeassa ajassa, Mustakari kertoo.

Mustakari kertoo haaveilleensa omasta kahvilasta jo ainakin vuosikymmenen ajan.

Tämä saattoikin olla meille hyvä hetki avata.

– Itselläni on ollut tämä klassinen unelma.

Hän kertoo myös kaivanneensa Kivenlahdessa asuessaan kivoja kahviloita ja ihmetelleensä kavereidensa kanssa niiden puutetta ja pubien runsautta. Nuorena hän on itsekin työskennellyt Kivenlahden baareissa. Kokemusta on myös tarjoilijan hommista Suomessa ja Englannissa.

– Tiesin kyllä, että tällaiselle on kysyntää tällä alueella, sanoo Mustakari.

Mustakari opiskeli aikoinaan hotelli- ja matkailuvirkailijaksi, mutta päätyi töihin Ikeaan kahdeksaksi vuodeksi. Kolme vuotta sitten hän perusti media-alan yrityksen.

Pariskunnan tarkoituksena on luoda Pupusaaresta kotimainen kahvilaketju. Kahvilanmentävä aukko olisi heidän mukaansa tällä hetkellä ainakin perheen nykyisillä kotikulmilla Soukassa sekä Saunalahdessa.

– Haluamme tuoda luksusta lähiöön, mutta kohtuuhintaan niin, että kaikilla olisi mahdollisuus käydä kahviloissa, Mustakari sanoo.

Mustakari kertoo haluavansa luoda yhteisöllisyyttä muun muassa käyttämällä lähituottajien tuotteita. Esimerkiksi lohisalaatin lohi tulee kauklahtelaiselta Maxin kalalta ja pullat Halmeen leipomosta.

– Teemme itse keiton ja leivomme, kun ehdimme.

Yksi kahvilan erikoisuus ovat koko päivän myynnissä olevat aamiaissetit. Tällä hetkellä niitä menee ennakkotilauksina 30–40 päivittäin.

– Rakastan aamupalaa ja hyvää kahvia. Rakastamme myös ruokaa emmekä halua heittää sitä pois, Mustakari perustelee ennakkotilausten etua.

Pupusaaren asiakkaille on tulossa mahdollisuus ostaa omien ostosten ohessa kahvi 50 sentillä anonyymisti jollekin sellaiselle, jolla ei ehkä muuten olisi varaa käydä kahvittelemassa lainkaan.

Tämä maailmalta tuttu toimintamalli aiotaan nimetä kaipauskupiksi. Ostetut kaipauskuppilipukkeet tulevat tuulikopin ilmoitustaululle, ja sitä vastaan joku saa pienen kupillisen kahvia veloituksetta.

– Ajattelimme myös kotiinkuljetuspalvelua, mutta sitten tajusimme, ettei meillä ole siihen resursseja. Ehkä sitten, kun tilanne normalisoituu tai kun saamme tänne kuljetuspalveluyrittäjiä, Mustakari sanoo.

Myöhemmin, kun koronarajoitukset puretaan Pupusaareen on tulossa myyntiin myös muun muassa vastuullista muotia ja kosmetiikkaa.

– Toivottavasti asiakkaat haluavat tulla tänne myös jatkossa.