Laajalahdella lasketaan lintuja – liittyy raidejokerin ja Kehä I:n tietöihin

Laajalahden Natura-alueella tehdään parhaillaan lintulaskentoja, tiedottaa Väylävirasto. Laskennat liittyvät raidejokerin ja Kehä I:n tietöihin ja niiden tavoitteena on varmistaa, että rakentamisesta ei aiheudu merkittävää haittaa Natura-alueelle.

Uudenmaan ely-keskus on velvoittanut seuraamaan rakentamisen vaikutuksia Natura-alueeseen. Linnustoa tullaan seuraamaan rakentamisen ajan joka vuosi ja pari vuotta rakennustöiden päätyttyä.

Laskennalla voidaan esimerkiksi varmistaa, että työmaiden ja Natura-alueen väliin jätetty suojavyöhyke on ollut riittävä. Jos laskennoissa havaitaan pesinnän heikentymistä tai häiriintymistä, tulee rakentamisen aiheuttamia vaikutuksia lieventää.

Lintujen pesimä- ja muuttorauha on huomioitu jo rakentamisen suunnitteluvaiheessa. Esimerkiksi voimakasta melua ja tärinää aiheuttavia töitä ei saa tehdä 1. huhtikuuta ja 15. elokuuta välisenä aikana lintujen pesimä- ja muuttoajan rauhoittamiseksi.

Laajalahti on luokiteltu kansainvälisesti tärkeäksi lintualueeksi. Alueella pesivät muun muassa ruisrääkkä ja luhtahuitti. Muuttoaikaan siellä tavataan runsaasti esimerkiksi kaulushaikaroita, laulujoutsenia, pikkujoutsenia ja uiveloita.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut