Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koulut avautuvat kahden viikon kuluttua – Espoo lupaa perheille lisätietoa Wilmassa

Hallitus päätti torstaina purkaa perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen koronarajoitteet. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että oppilaat palaavat kodeistaan etäopetuksesta lähiopetukseen kouluihin torstaina 14. toukokuuta.

Hallituksen päätös tarkoittaa samalla sitä, että tuosta päivästä eteenpäin ei etäopetusta järjestetä. Kunnat eivät voi itse päättää myöskään koulujen sulkemisesta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n ja opetus- ja kulttuuriministeriön laatiman ohjeistuksen mukaan opetustilat on koulujen avautuessa järjestettävä niin, että niissä on normaalia enemmän väljyyttä. Ohjeistuksessa korostetaan myös tarpeettomien fyysisten kontaktien välttämistä. Välitunnit ja kouluruokailu järjestetään oman luokan tai ryhmän kanssa. Kevätjuhlia ei kouluissa järjestetä.

Espoon kaupungin opetustoimi tiedotti torstai-iltana, että siirtyminen tehdään ”hallitusti ja turvallisuudesta huolehtien”.

– Oppilaat ja huoltajat saavat koululta lisätietoa Wilmassa myöhemmin, opetustoimen tiedotteessa kerrottiin.

Varhaiskasvatuksessa olevien lasten perheet puolestaan saavat lisätietoa omasta yksiköstään.

Toisen asteen oppilaitosten rajoituksista hallitus päättää myöhemmin.