Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingissä törähtää isosti vappuna

Tallink Siljan laivojen sumutorvet soivat vappupäivänä 1. toukokuuta kello 12 merkkinä merenkulkijoiden työn arvostuksesta, kerrotaan tiedotteessa. Helsingissä Silja Serenade Olympiaterminaalissa ja Star Länsiterminaalissa töräyttävät torviaan. Satamissa olevien laivojen sumutorvet soivat ympäri maailmaa kello 12 paikallista aikaa, kyseessä on varustamoiden kansainvälisen kattojärjestön ICS:n järjestämä kampanja #HeroesAtSeaShoutout, jonka myötä osoitetaan arvostusta merenkulkijoiden työtä kohtaan koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi.

Viimeisen puolentoista kuukauden aikana osa Tallink-konsernin laivoista on kuljettanut elintärkeitä tavaroita Suomen ja Viron, Suomen ja Ruotsin, Viron ja Ruotsin sekä Viron ja Saksan välillä.

– Laivojen miehistöt tekevät tärkeää ja kunnioitettavaa työtä työskennellessään päivittäin liikenteessä olevilla laivoilla. He eivät voi tehdä töitä etänä kotona. Koronaviruksen aiheuttamaa poikkeustilannetta, ja sen laajuutta, ei varmasti kukaan osannut kunnolla ennustaa, sanoo Tallink Siljan toimitusjohtaja Margus Schults tiedotteessa.

Maailmanlaajuisista eristyksistä ja rajoituksista huolimatta yli 1,2 miljoonaa merenkulkijaa ympäri maailmaa mahdollistaa ruoan, lääkkeiden, polttoaineen ja muiden elintärkeiden tarvikkeiden liikkumisen maiden välillä, sanotaan tiedotteessa.