STT: Nihtisillan karanteenissa olevan vastaanottokeskuksen koronatartuntojen määrä on jo lähes sata

Koronatartuntojen määrä Espoon Nihtisillassa sijaitsevassa vastaanottokeskuksessa lähentelee jo sataa, kertoo Suomen Tietotoimisto.

STT:n mukaan Nihtisillassa on todettu nyt 95 koronatartuntaa. Jo maanantaina Helsingin Sanomat kertoi, että vastaanottokeskuksessa oli tullut ilmi yli 20 koronatapausta.

Uudet 72 koronatapausta ovat ilmenneet joukkotestauksessa, josta Länsiväyläkin kirjoitti torstaina. Joukkotestauksessa on ollut mukana vastaanottokeskuksen koko henkilökunta sekä noin puolet hieman yli 400 asukkaasta.

Espoon kaupungin tartuntatautiyksikkö asetti torstaina Nihtisillan vastaanottokeskuksen karanteeniin koronatartuntojen takia. Aiemmin tällä viikolla Espoon tartuntatautilääkäri päätti aloittaa laajemman koronatestauksen Nihtisillassa.

Nihtisillan vastaanottokeskusta pitää yllä Luona Oy. Ilta-Sanomien haastatteleman liikentoimintajohtaja Suvi Salosen mukaan ei ole tietoa siitä, miten virus on päässyt leviämään vastaanottokeskukseen.

– Me ei ole voitu lukita ihmisiä vastaanottokeskukseen. Siellä on työssä käyviä ihmisiä ja myös työntekijät kulkevat. On vain arvailuja, mistä se on keskukseen tullut, liiketoimintajohtaja Salonen sanoi Ilta-Sanomille.

Nihtisillan vastaanottokeskus

Luona Oy:n ylläpitämä Nihtisillan vastaanottokeskus on pääkaupunkiseudun suurin, ja siellä asuu runsaat 400 turvapaikanhakijaa.

Nihtisillan vastaanottokeskus perustettiin syksyllä 2015 Tiedolta tyhjäksi jääneeseen toimistotaloon.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut