Espoon koululaisille järjestetään virtuaalinen kevätjuhla – luvassa puheita ja musiikkia

Tapiola Sinfoniettan käyrätorven äänenjohtaja Tero Toivonen on toinen Espoon virtuaalikevätjuhlan ideoijista. Arkisto/Raimo Eerola

Koronatilanteen takia Espoossakaan ei järjestetä tänä vuonna koulujen perinteisiä kevätjuhlia. Espoossa luvassa on kuitenkin virtuaalinen juhla lukuvuoden päättymisen kunniaksi lauantaina 30. toukokuuta.

Idea virtuaalikevätjuhlasta alkoi kehittyä Sunan koulun vararehtorin ja musiikinopettajan Tiina Raulan sekä Tapiola Sinfoniettan käyrätorven äänenjohtaja Tero Toivosen ajatuksesta laajentaa yhden koulun yhteistyötä laajemmalle joukolle.

Virtuaalikevätjuhlan ohjelma on alakoulun kevätjuhlan kaltainen. Musiikista ja laulusta vastaavat Tapiola Sinfoniettan pienyhtyeet. Juhlassa kuullaan myös oppilaiden ja kaupunginjohtajan puheet.

Kevätjuhla striimataan Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalveluiden kotona247.fi-sivustolla ja Tapiola Sinfonettan YouTube-kanavalla. Lisäksi koulut saavat juhlamateriaalin omaan käyttöönsä.

– Vaikka emme voi kokoontua samaan saliin juhlimaan, pääsemme osaksi yhteisöllistä juhlaa. Yhteinen juhla on myös kädenojennus kouluille, joissa on tehty valtavasti töitä oppilaiden hyväksi, Tiina Raula sanoo tiedotteessa.

Raula sai Espoo-mitalin vuonna 2018. Raulan palkitsemista perusteltiin tuolloin muun muassa sillä, että Sunan koulun kuoroon ovat tervetulleita kaikki. Kuorotoimintaan osallistuminen on maksutonta, joten kuka tahansa voi osallistua siihen varallisuudesta riippumatta.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut