Espoo alkaa vetää 10 kunnan sote-hanketta – tavoitteena yhteiset sosiaali- ja terveyspalvelut kahden vuoden kuluttua

Espoo alkaa vetää Länsi-Uudenmaan sote-hanketta. Kuntia alueella on yhteensä kymmenen. Arkisto/Johanna Erjonsalo

Länsi-Uudenmaan kuntien sote-aluetta aletaan valmistella Espoon johdolla. Tavoitteena on, että vuonna 2023 terveys-ja sosiaalipalvelut hoidetaan yhdessä, eikä kukin kunta erikseen kuten nyt.

Länsi-Uudenmaan sote-alue ja -yhteistyö liittyy hallituksen sosiaali- ja terveydenhuollon uudistukseen, jota on valmisteltu vuosia usean eri hallituksen voimin.

Hallitus päätti viime vuoden lopulla, että Uudellemaalle voidaan suunnitella sote-ratkaisua viiden erillisen alueen pohjalta.

Yksi alueista on Länsi-Uusimaa, johon kuuluu kymmenen kuntaa Espoosta Hankoon ja Karkkilaan. Alueella asuu noin 460 000 ihmistä.

Espoon kaupunginhallitus päätti maanantaina, että se sitoutuu vetämään Länsi-Uudenmaan hanketta yhdessä muiden kuntien kanssa.

Hankkeen suunnittelua varten perustetaan Espoon kaupungin sisälle hankeorganisaatio, johon valitaan pääsääntöisesti työntekijöitä alueen kunnista.

Hanketta johtaa Länsi-Uudenmaan kaupungin- ja kunnanjohtajien johtoryhmä.

Espoon omavastuu ja osuus sotehankkeesta on 61 prosenttia ja laskennallisesti vajaat 1,5 miljoonaa euroa.

Kirkkonummi on mukana Länsi-Uudenmaan sotessa 8 prosentin osuudella, ja kunnan omavastuuosuus kustannuksista on noin 200 000 euroa.

Hankkeeseen on luvassa valtiolta rahoitusta, ja sen pitäisi valmistua kahdessa vuodessa.

Lopullista hallintomallia uudelle sote-alueelle ei ole vielä päätetty, eikä juuri muutakaan. Päätökset ja myös lainsääntö ovat tulossa myöhemmin.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut