Erilaisia noppia tutkinut Otaniemen lukion opiskelija palkittiin tiede- ja teknologiakilpailussa

Otaniemen lukiossa opiskeleva 16-vuotias Valtteri Aurela palkittiin valtakunnallisessa tiede- ja teknologiakilpailussa.. Arkisto/Anniina Virtanen

Otaniemen lukiossa opiskeleva 16-vuotias Valtteri Aurela on palkittu parhaasta teoreettisesta tutkielmasta lasten ja nuorten valtakunnallisessa tiede- ja teknologiakilpailussa.

Aurelan tutkielma palkittiin 1 400 eurolla Tutki-Kokeile-Kehitä -kilpailussa. Lisäksi hän ja toinen palkituista edustavat Suomea syyskuussa Espanjassa järjestettävään EU:n nuorten tiedekisassa.

Tiedotteen mukaan "Aurela tutki erilaisia tapoja, joilla yhdellä nopalla voidaan simuloida toista, erilaista noppaa eli tapoja, joilla m-sivuista noppaa voidaan simuloida n-sivuisella nopalla. Tämä tarkoittaa sitä, että heitetään n-sivuista noppaa kunnes saadaan satunnainen kokonaisluku lukujen 1 ja m väliltä".

– Aiheessa kiehtoi sen matemaattinen syvyys, mutta selittämisen helppous, Aurela kertoo tiedotteessa.

Tiede- ja teknologiakilpailu

Tekniikan akateemiset TEK ja lapsi- ja nuorisotyön palvelujärjestö Kehittämiskeskus Opinkirjo järjestävät Tutki-Kokeile-Kehitä-kilpailun vuosittain.

Tänä vuonna kilpailu järjestettiin kokonaan virtuaalisena.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut