Liikenneturva varoittaa hirvieläinten olevan liikkeellä

Hirvieläinkolarien riski kasvaa toukokuusta lähtien. Ville-Veikko Heinonen/Liikenneturva

Tähän aikaan vuodesta ovat liikkeellä peurat, kauriit ja ylivuotiset hirvenvasat.

Hirvieläinkolarien riski kasvaa selvästi toukokuusta lähtien. Pahimman vaaran tielläliikkujille aiheuttavat hirviemojen karkottamat ylivuotiset vasat. Ne ovat tottumattomia liikkumaan yksin.

Monilla alueilla hirviä suurempana riskinä ovat kuitenkin peurat tai kauriit, joiden kannat ovat vuosien mittaan kasvaneet.

Liikenneturvan yhteyspäällikkö Tapio Heiskanen muistuttaa, että peuroja tai kauriita voi tietyillä alueilla tulla äkkiä eteen lähes missä tahansa.

Hirvieläinonnettomuudet sijoittuvat usein lähitunteihin ennen ja jälkeen auringonlaskun. Suurin osa kolareista tapahtuu, kun on pimeää tai hämärää.

Kuljettaja ei voi itse vaikuttaa siihen, tuleeko hirvieläin tielle matkan aikana. Liikenneturvasta muistutetaan taas riittävän alhaisesta ajonopeudesta, varoitusten huomioinnista ja ajamiseen keskittymisen tärkeydestä, jotta yllättävästä tilanteesta selviää mahdollisimman vähin vaurioin.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut