Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kokoontumisrajoitus on kohta alle 50, mutta kuitenkin alle 500 – Hallituksen määritelmät ihmetyttävät, näin ministeri tarkentaa Twitterissä

Hallituksen maanantainen tiedote kokoontumisrajoituksista hämmensi monet: toisaalta hallitus linjaa, että kokoontumiset on pidettävä alle 500 hengen kokoisina heinäkuun loppuun, toisaalta taas puhutaan että alle 10 hengen kokoontumisrajoituksesta siirrytään kesäkuun alussa alle 50:een.

Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen (kesk.) Kosonen on kommentoinut Ylelle ja Helsingin Sanomille urheilutapahtumien yleisömäärää. Molemmille ministeri on linjannut, että urheilukatsomoon voi päästää kesäkuun alusta lähtien enemmän kuin 50 ihmistä, kunhan katsojia on alle 500.

Kulttuuritapahtumista ei ole tietoa tihkunut.

Asiaa ihmetteli keskiviikkona esimerkiksi kansanedustaja Sanni Grahn-Laasonen (kok.) Twitterissä.

Pian Grahn-Laasosen twiitin jälkeen ministeri Kosonen kommentoi asiaa Twitterissä.

– Kokoontumisista ja tilaisuuksista linjasimme Säätytalon maratonissa siis seuraavasti. 31.5. asti suosittelemme alle 10 hengen kokoontumisia. 1.6.lähtien suosittelemme, että yksityisissä tilaisuuksissa noudatetaan 50 hengen ylärajaa.

Ja:

– 1.6. lähtien voidaan erityisjärjestelyin järjestää alle 500 henkilön yleisötilaisuuksia, mikäli ne järjestetään tarkasti rajatuissa tiloissa ja turvaväleistä sekä hygieniasta huolehditaan. Aluehallintoviranomaiset antavat tarkemman ohjeistuksen mikä on mahdollista.

Kolmannessa twiitissään Hanna Kosonen toteaa, että "kaikessa toiminnassa on huolehdittava osallistujien turvallisuudesta" ja että nyt on maltettava odottaa viranomaisten tarkempia ohjeita.

Toisin sanoen vielä ei ole tarkalleen tiedossa, miten kokoontumisrajoituksia käytännössä milloinkin pitää toteuttaa.

– Meillä ei ole tässä vaiheessa lisättävää siihen, mitä hallitus tiedotteessaan ja tiedotustilaisuudessaan 4.5. kertoi. Tarkempia ohjeistuksia laaditaan paraikaa ministeriöissä, kerrotaan valtiovarainministeriöstä Etelä-Suomen median verkkouutisdeskille.