Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoossa pääsee nyt yksityislääkäriin palvelusetelillä

Terveyspalvelut: Kokeiluun lähtivät Espoon keskuksessa toimivat Mehiläinen ja Terveystalo. Hinta on palvelusetelin saaneelle asiakkaalle sama kuin kaupungin omilla terveysasemilla.

Espoolaiset voivat nyt valita palvelusetelillä terveysasemakseen yksityisen terveysaseman. Espoo toteuttaa viisi vuotta kestävän palvelusetelikokeilun Espoon keskuksen alueella.

Mukaan on ilmoittautunut kaksi toimijaa: Mehiläinen Oma Lääkärisi Espoontori ja Terveystalo Espoontori.

Palvelusetelin valitseva asiakas saa yksityiseltä terveysasemalta samat palvelut kuin Espoon omilta terveysasemilta ja asiakasmaksut ovat samat kuin kaupungin asemilla.

Kaupungin oman Samarian terveysaseman palvelut jatkuvat Espoon keskuksessa. Tosin koronapandemian aikana Samariassa hoidetaan keskitetysti kaikki Espoon hengitystieinfektiopotilaat.

Kaupunki jakaa viiden vuoden aikana yhteensä 25 000 palveluseteliä.

Espoon terveyspalvelujen johtaja Sanna Svahn iloitsee tiedotteessa, että Espoolla on rohkeutta tehdä asioita uudella tavalla. Hänen mukaansa terveysasema-palveluseteliä ei ole kokeiltu tässä laajuudessa muualla.

Palvelusetelimallilla halutaan laajentaa asiakkaiden valinnanvapautta ja lisätä palvelujen joustavuutta.

Palveluseteliä on kevään aikana tarjottu Suvelan ja Tuomarilan asukkaille, joiden terveysasemapalvelut muuttuivat, kun Espoon nykyinen sopimus Oma Lääkärisi Espoontorin kanssa päättyi huhtikuussa. Svahnin mukaan valinnan on jo tehnyt noin 5 600 espoolaista.

Myös muiden espoolaisten on nyt mahdollista valita palveluseteli, mikäli he haluavat käyttää terveysasemapalveluja Espoon keskuksen alueella.

Palvelusetelin voi saada soittamalla Espoon terveysasemien asiakaspalvelukeskuksen palveluseteli-puhelinpalveluun (09 816 34550 ma−pe kello 8−16).